Sylvia Geerlings (Hart4Winterswijk), Yvette Toebes-Kuster (Aalbrinkhoeve) en Gerdie van Everdingen (SPG Oost Achterhoek). Foto: Chris Jacobs
Sylvia Geerlings (Hart4Winterswijk), Yvette Toebes-Kuster (Aalbrinkhoeve) en Gerdie van Everdingen (SPG Oost Achterhoek). Foto: Chris Jacobs

AED voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek

Maatschappij

WINTERSWIJK - Onlangs is, in samenwerking met Hart4Winterswijk en de Aalbrinkhoeve in Kotten (Winterswijk), een AED overgedragen aan Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek. Dit kon mogelijk gemaakt worden door Fonds Gehandicaptensport en de gemeente Winterswijk.

SPG Oost Achterhoek is erg blij met deze AED. “Het waarborgt veiligheid voor onze kwetsbare groep ruiters”, aldus Gerdie van Everdingen van SPG Oost Achterhoek. “Wij streven naar een veilige en kwalitatief goede omgeving voor onze mensen. Binnenkort zullen de vrijwilligers van SPG Oost Achterhoek een cursus AED volgen georganiseerd door Hart4Winterswijk.”

De stichting wil ook graag een invaliden toilet en eigen ontmoetingsruimte waar ouders en bezoekers rust kunnen vinden om naar hun ruiter te komen kijken. Ook staat een opstapstation en tillift aangrenzend aan de binnenbak op de wensenlijst. Om dit te realiseren zoekt de stichting sponsoren. “Het kan dit jaar worden gerealiseerd, mede door sponsoren, die onze stichting een warm hart toedragen. Maar het was ook niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van onze vrijwilligers en bestuur”, laat Van Everdingen weten.

SPG Oost Achterhoek is in 1978 opgericht en sinds 2 jaar gevestigd op het terrein van de Aalbrinkhoeve in Kotten.


www.spg-oostachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant