Harry Bakker, Henk Schipper en Andre Onnink van Stichting het Joosthuis met een gedeelte van het bestuur van de HVW en de Buurtvereniging Vosseveld die er bij staan te stralen Foto: PR Buurtvereniging Vosseveld

Harry Bakker, Henk Schipper en Andre Onnink van Stichting het Joosthuis met een gedeelte van het bestuur van de HVW en de Buurtvereniging Vosseveld die er bij staan te stralen Foto: PR Buurtvereniging Vosseveld 

Buurtverening Vosseveld vindt nieuwe plek bij HVW met hulp van Stichting Joosthuis

Maatschappij

VOSSEVELD - De Buurtverening Vosseveld  is super blij met nieuwe locatie voor hun activiteiten. De buurtvereniging kan gebruik maken van de locatie van de Hippische Vereniging Winterswijk (HVW). Ook kreeg de buurvereniging hiervoor een donatie van Stichting Joosthuis. 

Het is nu alweer bijna 2 jaar geleden dat de Buurtvereniging voor het laatst feest heeft gevierd op de prachtige accommodatie van de vv Vosseveld aan de Horstweg. De voetbalvereniging is er niet meer maar de buurtvereniging is nog steeds springlevend mede door de prachtige nieuwe locatie bij de HVW en de meer dan prettige samenwerking met de vereniging. De ‘Vossen’ voelen zich er helemaal thuis.

De grootste activiteiten zijn het zomerfeest in het laatste volle weekend van juni, dit jaar dus op en rond het terrein van de HVW aan de Steengroeveweg, de feestavond in het centrum van Winterswijk, de fietstocht met barbecue bij de manege in mei en de 10 kaartavonden ook in de kantine van de HVW.

Vooral het zomerfeest wordt door veel oud-Vossevelders, die nu veelal bij diverse teams van FC Winterswijk voetballen, bezocht en het ledenaantal is de afgelopen jaren fors gegroeid. “In de huidige tijd dat er voor de ‘jeugd’ steeds minder activiteiten in Winterswijk zijn en de saamhorigheid in de maatschappij onder druk komt te staan, zijn deze activiteiten voor het wij-Vossengevoel van groot belang. De buurtvereniging heeft in het voorjaar 2022 een bord geschonken aan de FC Winterswijk waardoor van veraf te zien is waar het Vossenveld is bij de FCW. Vosseveld blijft verbinden”, aldus het bestuur. 

Vorig jaar april heeft de buurtvereniging van de Stichting Joosthuis een donatie gekregen om de locatie bij HVW verder te verfraaien en in overleg het meubilair gedeeltelijk te vernieuwen.
Van deze gulle donatie is voor buiten op de veranda, in de stijl die past bij deze locatie, een overkapping van tenten geplaatst, 16 tafels met banken zijn aangekocht, 60 barkrukken met statafels en houten tafels waarvan één nieuwe stamtafel voor in de kantine. De aankomende tijd zal er van de tweede donatie een opbergruimte worden gerealiseerd bij de manege zodat de Vossen en HVW snel en gemakkelijk toegang hebben tot het meubilair.

De buurtvereniging Vosseveld is de Stichting Joosthuis enorm dankbaar voor de bijdrage in de samenwerking tussen buurtvereniging en HVW en het mede faciliteren van de spullen om het feest in de lengte der jaren te kunnen voortzetten. Vosseveld blijft actief in de Winterswijkse gemeenschap en zoekt ook de samenwerking met de diverse andere buurtschappen.

“Een groep oud-voetbal Vossevelders staat al een aantal jaren met het feest achter de bar om er weer een mooi feest samen van te maken en voor de toekomst zetten wij ons in om elkaar te helpen bij de buurtschapsfeesten omdat we deze traditie graag willen behouden. Hippische Vereniging Winterswijk en Stichting Joosthuis nogmaals bedankt en voor nu op naar een prachtig zomerfeest waar Buurt, (ex)voetballers van Vosseveld en partners en leden van de HVW meer dan welkom zijn”, besluit het bestuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant