Stijn Koolschijn promoot de Wintertoer: ‘Je kunt ook komen tafeltennissen.’ Foto: Han van de Laar
Stijn Koolschijn promoot de Wintertoer: ‘Je kunt ook komen tafeltennissen.’ Foto: Han van de Laar

Met Actief Winterswijk op Wintertoer; een sportieve en culturele winter in eigen dorp

Maatschappij

Gratis activiteiten op verschillende locaties, voor jeugd en jongeren van 4 tot 18 jaar

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - In Winterswijk zijn diverse buurtsportcoaches actief. Deze zetten iedereen in beweging op het gebied van sport, bewegen en cultuur. Naast de succesvolle Zomertoeren wordt dit jaar gestart met een Wintertoer. De organisatie ervan ligt in handen van buurtsportcoach jeugd en jongeren Stijn Koolschijn, buurtsportcoach jeugd Luc Hieltjes en cultuurcoach Hans Roerdinkholder. Actief Winterswijk werkt samen met diverse partijen en instanties om zo inwoners te stimuleren tot een goede, gezonde leefstijl en tot vitaliteit. Uitgangspunt is het creëren van een samenleving waarbij inwoners elkaar ontmoeten en verantwoord sporten en bewegen. Dit samen met cultuur, zodat er een mooie integratie ontstaat. 

Flyers
Stijn licht het programma toe. De Wintertoer start ’s op woensdag 27 december ‘s ochtends om 10.30 uur bij de sporthal van het Gerrit Komrij College en diezelfde middag om 13.00 uur bij zwembad Jaspers. Tot 9 februari vinden er diverse sportieve en culturele programma’s plaats. De deelnemende partijen zijn Hickory Honkbal, Tafeltennisvereniging SMD, Badmintonclub ’t Plumpke,  Winterswijkse Dam Vereniging, Winterswijks Schaak Genootschap, Budocentrum Winterswijk, Korfbalvereniging Wiko en Boogie Woogie. Er is een handige flyer, waarin de activiteiten vermeld staan, evenals het aanvangstijdstip. Deelname aan alle activiteiten is gratis. Men moet zich wel even aanmelden in verband met de organisatie. Op alle basisscholen worden de flyers verspreid. Bij het voortgezet onderwijs wordt verwezen naar de sociale media en de website waarop het programma vermeld staat. Bij de indeling van de groepen wat betreft de diverse activiteiten wordt rekening gehouden met de leeftijd.

Indoorsporten
Stijn: “Met de Wintertoer richten we ons vooral ook op indoorsporten. Kinderen en jongeren die niet zo balvaardig zijn, kunnen ook heel goed meedoen. Wat je bij veel verenigingen ziet, is dat na de basisschool met het sporten in clubverband wordt gestopt en dat is jammer. Door de Wintertoer hopen we dat jongeren toch blijven sporten. Of dat nou dezelfde of een andere sport is, dat maakt niet uit. Bewegen staat voorop! Met deze toer kun je ook kijken wat je goed ligt. Dat het niet alleen sport is, blijkt wel uit het aanbod. Minimaal één keer per week vinden er bij Boogie Woogie culturele evenementen plaats, zoals ballet en zingen in een koor. Ook deze zijn uiteraard gratis toegankelijk, maar wel graag van te voren even aanmelden.”

De buurtsportcoaches geven ook nog uitleg bij de Internationale Schakel Klas, want het is goed dat er zoveel mogelijk gemengde groepen ontstaan. Het leggen van wederzijdse contacten is een bijkomend doel. Overigens, voor de zwemsport is het hebben van zwemdiploma A een vereiste. 

Voor meer informatie en het programma: www.actiefwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant