Sihhat en Winterswijkse Uitdaging samen op de bres voor aardbevingsslachtoffers. Foto: Han van de Laar
Sihhat en Winterswijkse Uitdaging samen op de bres voor aardbevingsslachtoffers. Foto: Han van de Laar

Volop acties van Winterswijks-Turkse gemeenschap voor aardbevingsslachtoffers

Maatschappij

Inzamelingspunt bij Sihhat aan de Tuberweg 4

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Onmiddellijk toen bekend werd dat er een grote aardbeving had plaatsgevonden in het Turk-Syrische grensgebied kwam de hulpverlening op gang. Zo ook in Winterswijk. De Turks sociale culturele vereniging Sihhat begon meteen met inzamelingsacties. Zowel goederen als geld zijn welkom. In samenwerking met de Turkse gemeenschappen in Doetinchem en Arnhem zijn er al diverse transporten onderweg richting het rampgebied. Ook vandaag is er weer een konvooi met hulpgoederen vertrokken. Het is een rit van zo’n 3800 kilometer naar Kahramannmaras, één van de vele zwaar getroffen steden. Er volgen nog meer transporten naar het rampgebied.

Braderie op 19 februari
De Winterswijkse Uitdaging heeft contact opgenomen met het bestuur van Sihhat om zo de nood en noodzaak van de hulp extra onder de aandacht te brengen. Er is in middels ook contact geweest met alle scholen. Harrie Garritsen van de Winterswijkse Uitdaging: “Door de basisscholen wordt een flesseninzamelingsactie gehouden. Ook het GKC wil een helpende hand bieden.” Er wordt zondag 19 februari een grote braderie aan de Tuberweg gehouden met als doel geld en goederen in te zamelen. Iedereen is welkom van 9.00 tot 20.00 uur. Tevens worden er nog vrijwilligers gezocht om te helpen. De opbrengst van de hapjes en drankjes die te koop zijn en de attracties gaat geheel naar de getroffenen.

Suleyman Vural, voorzitter van Sihhat. “Van de Turkse Winterswijkers is een groot deel afkomstig uit het Zwarte Zeegebied. Daar heeft men gelukkig geen schade opgelopen, maar in het getroffen gebied zijn er toch wel enkele tientallen familieleden van Winterswijkers. Het is inmiddels bekend dat er onder hen ook doden zijn gevallen. Diverse familieleden zijn onderweg naar het gebied om te helpen.”

Hulpgoederen 
Het gaat er nu vooral om dat mensen een tijdelijke woning krijgen. Men is druk doende om wooncontainers en tenten te plaatsen. Suleyman: “Verder is er behoefte aan onder meer voeding, schoon water, warme kleding, slaapzakken, dekens, babyvoeding, laarzen, schoenen, thermo ondergoed, maar ook powerbanks om de mobiel op te laden. Wat alles extra moeilijk maakt, is het ontbreken van elektriciteit en zuiver drinkwater. Gelddonaties zijn eveneens mogelijk.”

Voor meer informatie of het doorgeven van acties kan men contact opnemen met Harrie Garritsen van de Winterswijks Uitdaging via 0543-200026 of info@winterswijkseuitdaging.nl en met Muhammed Devecioglu secretaris van Sihhat, winterswijkcami@live.nl, 0642283199. Geld overmaken kan naar TSKV SIHHAT NL09RABO 0110 4868 70 o.v.v. Aardbeving Turkije hulp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant