Gerda Osinga en Anton Reuvekamp bij de nieuwe ontmoetingsruimte aan de Ratumsestraat. Foto: Lineke Voltman

Gerda Osinga en Anton Reuvekamp bij de nieuwe ontmoetingsruimte aan de Ratumsestraat. Foto: Lineke Voltman

Nieuwe ontmoetingsruimte voor senioren

Maatschappij

WINTERSWIJK - Na een half jaar zoeken heeft de Stichting Ontmoetingscentrum Senioren Winterswijk (SOSW) weer een ruimte voor een ontmoetingscentrum gevonden in het pand op de hoek van de Ratumsestraat 20. Vanaf 1 februari 2023 kunnen ouderen vanaf 55 jaar er zeven dagen in de week terecht om anderen te ontmoeten en aan allerlei activiteiten deel te nemen of gewoon voor een kopje koffie.

Door Lineke Voltman

“Nadat we een haf jaar geleden te horen kregen dat we niet meer gebruik konden maken van Het Gasthuus , waar we twee jaar lang ouderen hebben ontvangen moesten we op zoek naar een nieuwe locatie,” zegt Anton Reuvekamp, tweede penningmeester van de stichting. “In eerste instantie hadden we ons oog laten vallen op het pand van Henk te Winkel aan het Weurden maar dat zou waarschijnlijk maar tijdelijk zijn in verband met plannen in dat gebied. De nieuwe coalitie was echter van mening dat er een structurele oplossing voor langere tijd zou moeten komen voor de ouderen.”

Aanpassingen
Gerda Osinga, tweede voorzitter, vult aan: “En toen kwam het pand aan de Ratumsestraat in beeld, een mooie ruimte van 280 m2, bijna zo groot als de ruimte die we hadden in het Gasthuus. De gemeente was uiteindelijk bereid de huur te betalen en de vaste kosten zijn voor onze rekening.         De huur gaat in op 1 januari volgend jaar en dan hebben we een maand tijd om de nodige aanpassingen aan het pand te doen. Er moet een invalidetoilet geplaatst worden en er komt nieuwe vloerbedekking in. Nooduitgang en noodverlichting zijn wettelijk verplicht, dus die moeten in de eerste maand ook gerealiseerd worden. Deze aanpassingen worden gedaan door onze vrijwilligers. Op dit moment kunnen we hiermee starten, wel staat er nog een keuken op ons verlanglijstje maar daar wachten we nog even mee gezien de kosten.”

Vereenzaming tegengaan
“De SOSW is destijds opgericht om ouderen een plek te bieden om samen te komen om niet te vereenzamen”, aldus Reuvekamp. “We willen niet dat mensen in de nadagen van hun leven verpieteren. Voor de duidelijkheid: het ontmoetingscentrum is niet alleen voor ouderen die aangesloten zijn bij een ouderenbond maar voor iedereen. Op dit moment hebben we 25 vrijwilligers die beurtelings aanwezig zijn tijdens de openingsuren van 10.00 tot 18.00 uur, maar we kunnen altijd nog vrijwilligers gebruiken.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk