Danny Prinsen (l), Chiel Meekes en Jeroen Riemersma bij de ingang. Foto: Han van de Laar
Danny Prinsen (l), Chiel Meekes en Jeroen Riemersma bij de ingang. Foto: Han van de Laar

Internationale beurs maakt Winterswijk tot middelpunt van Europa

Economie

‘Bij ons is nagenoeg alles te koop’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK  - Na de bouwvakvakantie van 2023 zijn Chiel Meekes en partner Jesse Giessen in Winterswijk begonnen met de verkoop van hun assortiment uit verschillende productcategorieën. Woondecoratie, huishoudartikelen, speelgoed, elektra, drogisterijartikelen en nog veel meer. Chiel en Jesse houden van een grootse aanpak. Daarom viel hun oog op de voormalige Signify/Philipsfabriek, die leeg stond. In Eibergen hadden ze een locatie, maar die was te klein geworden. In Winterswijk hebben ze de beschikking over 30.000 m2. Daardoor waren er opeens meer mogelijkheden, waaronder het opslaan en de verkoop van zo’n 3.500 artikelen.

Standhouders
Daarnaast worden er, samen met Jeroen Riemersma en Danny Prinsen, beurzen georganiseerd op diverse locaties in binnen- en buitenland. Op woensdag 10 en donderdag 11 januari vindt de eerste Stocklots & Volume Goods Fair (svgfair) in Winterswijk plaats. De beschikbare tachtig plaatsen voor standhouders waren al snel volgeboekt. Jeroen: “Een handelaar uit Amerika moest zelfs worden teleurgesteld, omdat er geen plek meer beschikbaar was. Hij komt overigens wel als bezoeker naar de beurs en vliegt ‘even’ naar Nederland.” De beurs zelf is 7.000 m2 groot. Standhouders komen onder meer uit Nederland, België, Engeland, Duitsland, Frankrijk en nog veel meer landen.

Betrokkenheid
Burgemeester Joris Bengevoord opent de beurs op woensdagochtend 10 januari. Daarmee toont hij, namens de gemeente, ook zijn betrokkenheid bij deze kersverse Winterswijkse onderneming, waar zo’n zestig werknemers actief zijn. Chiel: “Het feit dat de burgemeester de opening verzorgt, geeft een speciaal tintje. De lokale middenstand heeft eveneens voordeel bij deze beurs.” Zo heeft de organisatie het Fletcher hotel afgehuurd om standhouders en bezoekers te kunnen huisvesten. Ook ander overnachtingsmogelijkheden zijn volgeboekt, zoals het Aparthotel Havezate op vakantiepark Marveld in Groenlo. Op woensdagavond de 10de januari is café restaurant ’t Weurden afgehuurd voor een groot feest. Danny: “Wij doen dit in Winterswijk in deze omvang voor het eerst, maar de verwachting is dat we dit drie keer per jaar gaan doen. In januari dus, maar ook in juni en in november. We verwachten er veel van! Winterswijk is wat dat betreft gunstig gelegen, zeker voor onze Duitse klanten.” De beurs is overigens niet toegankelijk voor publiek. Het is een ‘B to B’-beurs. Dat wil zeggen business to business. Er wordt alleen aan bedrijven verkocht die ingeschreven staan bij de KVK. 

Impuls
De toegang is dus voor ondernemers, variërend van kleine, lokale winkels tot grote inkopers van bekende namen zoals Kruidvat, Action en Blokker. De variatie in aangeboden producten belooft een unieke ervaring voor de bezoekers te worden. Danny benadrukt het duurzame karakter van de beurs, waar restpartijen van gerenommeerde fabrikanten een tweede kans krijgen. Dat geldt ook voor A-merken. Met gasten uit de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Noord-Afrika en van Estland tot Spanje, geeft het evenement niet alleen een lokale economische impuls, maar voegt het ook een sociaal element toe aan de rustige januari maand. De organisatoren zijn enthousiast over de ligging van de locatie. Kortom, een veelbelovende gelegenheid voor ondernemers met de mogelijkheid tot het leggen van veel contacten en een welkome boost voor de lokale economie.

Leveren
Chiel: “We verkopen alleen als we zeker zijn ook te kunnen leveren. Die garantie geven we. Een onzekere factor zijn internationale ontwikkelingen, zoals destijds met de blokkade van het Suezkanaal door de 400 meter lange Ever Given, die diagonaal was vastgeraakt en voor vertraging zorgde. Alle goederen die op de beurs aangeboden worden, staan in Europa en kunnen direct uitgeleverd worden. Interessant om te vermelden is nog de giftenactie, waar we samen met kinderen van Nederlandse scholen mee bezig zijn. We zijn van plan in de Oekraïne een school te laten bouwen en daar is zo’n 100.000 euro voor nodig. We doen ons best dat te realiseren!”

Ondernemers die voordelig willen inkopen, kunnen een gratis ticket via svgfair.com bestellen. Meekes bevindt zich aan de Rondweg Zuid 85. 

Danny Prinsen (l), Chiel Meekes (m) en Jeroen Riemersma met op de achtergrond de beursvloer in opbouw. Foto: Han van de Laar
De beurs wordt opgebouwd. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant