Foto: v.l.n.r. Marga Toebes, Tygo Veldhuis, Lisa Martens, Jacqueline Dusseldorp, Rob en Esther Leemrijse.
Foto: v.l.n.r. Marga Toebes, Tygo Veldhuis, Lisa Martens, Jacqueline Dusseldorp, Rob en Esther Leemrijse. Han van de Laar

Rob en Esther Leemrijse: ‘Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen’

Economie

Tevreden partijen op de Golf & Country Club Winterswijk 

“Het bevalt hier zo goed, dat we voor langere tijd hebben bijgetekend. Als we dit eerder hadden geweten, waren we hier al tien jaar geleden ingestapt”, aldus Rob Leemrijse, die samen met zijn vrouw Esther het restaurant De Voortwisch heeft gepacht. “We zijn in mei 2021 begonnen en hebben twee corona-lockdowns overleefd. Dat waren wel spannende tijden, maar het is gelukt. Ook om ons personeel grotendeels te behouden. We hebben ervoor gekozen gewoon door te betalen en daar plukken we nu de vruchten van.”

Tevreden

Esther: “Alle partijen zijn tevreden met elkaar. De eigenaars van De Rechte Bal, de golfshop, de golfclub en wij van het restaurant. We zijn zeven dagen in de week geopend en iedereen is welkom, ook niet-golfers. Dus ook fietsers en wandelaars. Het is goed om te zien dat een belangrijk deel van onze gasten speciaal voor het restaurant komen. Ze komen uit de hele regio, inclusief Duitsland, voor de sfeer en de ambiance. We zetten daarmee meteen ook Winterswijk op de kaart.” Restaurant De Voortwisch biedt diverse mogelijkheden. Zo is er het clubgebouw, waar koffie en een biertje wordt gedronken en tevens kan worden geluncht. Achterin is het restaurant met ruime faciliteiten, waar naast dineren ook kan worden vergaderd. Tevens is er een fraai terras met uitzicht op een aantal greens. Ook kan er buiten worden gebarbecued.

Nieuwe ontwikkelingen

Ondertussen zijn Rob en Esther volop aan het innoveren. Er is net een nieuwe elektrische oven aangeschaft en er komt een nieuwe koffiemachine via Hesselink koffie in het clubgebouw. De wens is nog een uitbouw in de vorm van een serre, zodat het clubhuis groter wordt en men nog eerder buiten kan zitten. Rob: “We proberen ook steeds nieuwe dingen te bedenken. Zo houden we samen met de golfshop regelmatig een ‘Lee en Rob’s golftoernooi’ met leuke prijzen. Op de woensdag is er een aanschuifdiner. Dan kan iedereen die dat aangeeft, mee-eten met wat de pot schaft. De menukaart wordt elke twee tot drie maanden vernieuwd, zodat het altijd spannend blijft wat er op staat. Eveneens zijn er feestjes mogelijk. Streekproducten zijn hier ook echt in trek. Er is een jager die een vergunning heeft voor het afschieten van bepaalde soorten wild. Verder wordt er voor ons biologische groente verbouwd en de wijn komt via ‘Heerlijke wijn’ aan de Schaapsweg. Samen met vinoloog Loek Heinne  houden we ook culinaire avonden. We hebben dan bijvoorbeeld een zevengangendiner met bijpassende wijnen. Deze avonden zijn meestal snel volgeboekt.”

Personeel

Esther: “Lisa Martens is aangetrokken als rechterhand. Zij is afgestudeerd aan de Hogere Hotel School en verzorgt bij ons de Sociale Media, het inroosteren van personeel en allerlei hand-en-spandiensten. We zoeken momenteel nog een extra kok en ook medewerkers voor de bediening zijn welkom, want er is natuurlijk altijd wel wat verloop in de horeca. We vinden het belangrijk dat gasten tevreden onze deur weer uitgaan. Dat ze een leuke dag hebben gehad, zowel bij het golfen als bij ons in het restaurant.” Voor meer informatie: www.restaurantdevoortwisch.nl

Dit artikel wordt u aangeboden restaurant De Voortwisch. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk