Muurschilderingen van het Penseelpunt bij Benefiets. Foto: PR WUh
Muurschilderingen van het Penseelpunt bij Benefiets. Foto: PR WUh

Wekelijkse ontmoetingsplekken bij de WUh

Algemeen

WINTERSWIJK - De WUh heeft onder andere als missie de sociale cohesie te versterken door middel van diverse activiteiten die mensen van alle leeftijden en achtergronden samenbrengen. Hiervoor zijn er wekelijks meerdere activiteiten waar inwoners kosteloos bij aan kunnen sluiten.

Penseelpunt
Op maandag en op vrijdag verwelkomt het Penseelpunt, als onderdeel van de WUh, drie schildersgroepen. Het Penseelpunt biedt niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar biedt ook een kans om nieuwe vriendschappen op te doen. Het Penseelpunt schildert bij Boogie Woogie op de maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.30, maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur terwijl men ook op de vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16:30 uur de schilderskwast ter hand neemt.

Maak een Punt
Deze handwerkclub is een creativiteitsclub op de dinsdagmiddag. Een vijftiental dames is elke dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur bij Boogiewoogie actief. De deelnemers experimenteren met verschillende handwerktechnieken.

#Meedoen aan de slag
Iedere dinsdagmiddag zijn drie vrijwilligers aanwezig op het AZC. Deze vrijwilligers brengen vluchtelingen in contact met maatschappelijke organisaties. De AZC-bewoners leren op deze manier de Nederlandse maatschappij beter kennen.

Ontmoetingstafel
De woensdagochtend staat in het teken van informele gesprekken en verbindingen tijdens de ontmoetingstafel. Hier komt men samen om te genieten van een kopje koffie of thee en om gezellig bij te praten. Er wordt over allerlei onderwerpen van gedachten gewisseld. Onderwerpen betreffen allerlei zaken. Het kan gaan over huishoudelijke zaken, maar ook komt de politiek, de oorlog in de Oekraïne of andere dieper gaande levensvragen aan de orde. Het mooie van de ontmoetingstafel is gelegen in het feit dat iedereen zijn zegje kan doen en dat er naar iedereen geluisterd wordt. Wekelijks komt de groep van 10.00 tot 12.00 uur bij Boogie Woogie bij elkaar.

Trap um Rond
Voor degenen die hun sociale netwerk uit willen breiden terwijl men actief wil blijven, is er elke donderdagmiddag vanaf 14.00 uur de fietsclub. De club die zichzelf de naam van “Trap um rond” heeft gegeven vertrekt vanaf Boogie Woogie. Men fietst door de prachtige omgeving van Winterswijk. Onderweg of ook na afloop drinkt men gezamenlijk een kop koffie.

Alle activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig. Men kan binnenlopen en aansluiten. Door de organisatie van deze activiteiten draagt de WUh bij aan een gevoel van samenhorigheid en ondersteunt men de inwoners die naar contact en of verbinding zoeken. 

Voor meer info en of nieuwe ideeën kan men contact opnemen Harrie Garritsen van de WUh tel. 0543 200026 E-mail harrie@wuhwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant