Winnaars WAS Prijzen van de vorige expositie. Foto: Vic Hulshof

Winnaars WAS Prijzen van de vorige expositie. Foto: Vic Hulshof 

WAS - vix - vic hulshof

Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst exposeert op het Weurden

Cultuur

WINTERSWIJK - De cursisten van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS) exposeren op zaterdag 20 en zondag 21 april hun beste werken van het jaar in Winterswijk wederom in het voormalig winkelpand van Henk te Winkel-Expert en Zus & Zo. De expositie wordt op zaterdag 20 april om 11.05 geopend en is gratis toegankelijk van 11.05 tot 17.00 uur en ook op zondag 21 april van 11.05 tot 17.05 uur. 

De tentoonstelling duurt twee dagen. Het beste werk van bijna alle cursisten is te zien, van prille beginners tot ver gevorderden. De cursisten maakten de tentoongestelde werken in het afgelopen seizoen op de cursussen van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst.
De organisatie verwacht rond de honderd werkstukken ten toon te kunnen stellen: schilderijen, tekeningen, collages en studies in allerlei formaten en van figuratief tot abstract en van heel fijn geschilderd met een 5-harige penseeltje, tot grote halen met het paletmes. De cursisten cursisten zijn vrij in hun werkwijze.

Prijzen
Tijdens de expositie kan het publiek een stem uitbrengen op het favoriete kunstwerk voor de publieksprijs. Een onafhankelijke vakjury, dit jaar bestaande uit Jana Roovers, Henry Wolters en Paul Wieggers, zal de geëxposeerde werkstukken beoordelen op schilderkunstige en artistieke kwaliteiten en zal de juryprijs toekennen. Voor de Jeugd is de Junior-Art-Award te winnen.
De winnaars van de prijzen worden op zondag 23 april mei om 17.05 uur tijdens de afsluiting van de expositie bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.
Deze expositie vormt de afsluiting van het schilderseizoen 2023-2024. Men kan tijdens de expositie ook informatie inwinnen over de mogelijkheden en het cursusaanbod bij de WAS. De docenten - Bettina Nienhaus, Kristie Legters en Vic Hulshof zijn veelal aanwezig voor inlichtingen. Voor meer info mail: info@waswinterswijk.nl of kijk op de website van de WAS.


www.waswinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant