Rima Orie. Foto: Ester Gebuis

Rima Orie. Foto: Ester Gebuis

BookTok Event met schrijfster Rima Orie in bieb Winterswijk

Cultuur

WINTERSWIJK - Zondag 14 april staat de Bibliotheek in Winterswijk in het teken van Young Adult boeken en BookTok. Schrijfster Rima Orie geeft een lezing en signeert haar boeken. Daarnaast zijn populaire BookTokkers Melissa (melissasbooks) en Dilayra (gayotic_bookworm) aanwezig om iedereen de fijne kneepjes van het BookTokken te leren. Toegang gratis, maar aanmelden is noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/zooo

Rima Orie
Schrijfster Rima Orie (Utrecht, 31 maart 1994) studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht. In 2017 behaalde zij haar masterdiploma Privaatrecht. Orie is werkzaam als jurist. Jarenlang schreef ze op online platforms voordat ze haar eerste boek publiceerde. In 2018 won zij, onder het pseudoniem Mira Noir, de Moon YA Contest met De Zwendelprins. Daarmee won zij een uitgeefcontract bij Uitgeverij Moon. Het boek werd gepubliceerd in 2019, onder haar eigen naam. De Zwendelprins werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en De Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de stad Gent. In 2023 werd de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren aan haar toegekend voor In het vervloekte hart.

BookTok
BookTok, in het Nederlands ook wel BoekTok genoemd, is een fenomeen op sociale media. De trend is ontstaan in 2020, tijdens de coronapandemie. In juni 2022 waren er al meer dan 27 miljard video’s aangemaakt met de hashtag #BookTok. In augustus van dat jaar waren video’s met deze hashtag al ruim 73 miljard keer bekeken, de Nederlandstalige variant ruim 88 miljoen keer. De hashtag #BookTok wordt, voornamelijk door jongeren op TikTok, gebruikt om recensies van boeken te delen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant