Boerderij Oossink voorgevel. Foto:  PR SHKK
Boerderij Oossink voorgevel. Foto: PR SHKK

Met een gids van de SHKK fietsen door Kotten

Cultuur

Vanaf juni elke week een tocht langs erfgoed

KOTTEN - De Stichting Historische Kring Kotten staat bekend als een actieve club die met regelmaat allerlei activiteiten rondom het erfgoed organiseert. Vanaf juni aanstaande organiseert de SHKK wekelijks een fietstocht met een gids door de buurtschap en aangrenzend gebied. 

Winterswijk heeft immers een prachtig coulisselandschap met heel veel historisch erfgoed en dit wil de stichting graag verder uitleggen aan de toerist, maar ook aan de eigen inwoners van Winterswijk. De gids neemt belangstellenden fietsend mee langs boerderijen met verhalen die eeuwenlang teruggaan in de geschiedenis. Ze leggen uit hoe de mensen in deze omgeving leefden tijdens diverse oorlogen, tijden van economische voorspoed, smokkelverhalen aan de grens en de typische kenmerken in het landschap met z’n prachtige natuur.

Gewoonten en tradities van de mensen worden toegelicht. Even de grens over en de verschillen, maar vooral ook de overeenkomsten ontdekken. Met anekdotes zal de gids de deelnemers fietsend meenemen in een enerverende tijdsreis. De fietstocht neemt twee tot drie uur in beslag en daarom wordt halverwege een horecagelegenheid bezocht. 

De fietstocht wordt elke week gereden op dinsdagmorgen in de maanden juni, juli, augustus en september en gaat altijd door. Vertrekpunt: Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1, in Winterswijk Kotten. Vertrektijd: 10.00 uur. Deelname kost 6 euro per persoon. Wie er bij wil zijn kan zich opgeven bij VVV Winterswijk, info@vvvwinterswijk.nl. Inschrijving bij de balie van het VVV inspiratiepunt, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1, Winterswijk. Via het contactformulier (zie ‘Contact’ in de titelbalk) op de site van de Stichting Historische Kring Kotten (www.historischekringkotten.nl) is he eveneens mogelijk om te reserveren, ook voor groepen. Reserveren voor een groep moet minimaal 2 weken van tevoren. Maximaal 20 personen. 

Boerderij Oossink achtergevel. Foto:  PR SHKK

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant