De spelers van WJMT Harlekijn tijdens hun uitvoering van Kookpunt. Foto: Jan Nekkers

De spelers van WJMT Harlekijn tijdens hun uitvoering van Kookpunt. Foto: Jan Nekkers

Zeven sprookjes in de blender

Cultuur

‘Harlekijn zoekt versterking voor haar nieuwe productie’

Door Maarten Reuvekamp

WINTERSWIJK – Op 10 en 11 juni 2023 staat Winterswijks Jeugd Muziektheater Harlekijn met de voorstelling ‘7 Tales’ op de planken van Theater de Storm. De audities voor rollen zijn inmiddels geweest, maar het ensemble behoeft nog wel wat versterking. Een mooie gelegenheid voor de jeugd uit Winterswijk en omgeving om op een leuke manier kennis te maken met amateur muziektheater. En het goede nieuws is dat er op dit moment geen wachtlijst is, wat best opmerkelijk is gezien de grote populariteit van deze Winterswijkse vereniging. 

WJMT Harlekijn is de jeugdafdeling van het Winterswijks Muziek Theater (WMT) en bestaat sinds 2007. Anne ten Dolle is secretaris van de vereniging. “We zijn op dit moment volop bezig met de repetities voor ‘7 Tales’, onze nieuwe voorstelling.” ‘7 Tales’ is, zoals de titel al doet vermoeden, opgebouwd uit zeven bekende sprookjes van Hans Christian Andersen. “De zeven sprookjes zijn als het ware door elkaar gehusseld en samen tot één verhaal gesmeed. Onder andere ‘Het meisje met de zwavelstokjes’, ‘De kleine zeemeermin’ en ‘De prinses op de erwt’ zitten erin”, aldus Ten Dolle.

Harlekijn heeft al verschillende bestaande producties op de bühne gebracht, zoals ‘Shrek’, ‘Hairspray’ en ‘Footloose’. Ook ‘7 Tales’ is een bestaande voorstelling. “Ons creatieve team, bestaande uit muzikaal leider Dennis Weelink, regisseuse Daphne van Ommen en choreografe Ellis Wassink, heeft ‘7 Tales’ uitgewerkt tot een echte Harlekijn-productie. Een 4-koppige live-band tovert de productie zoals gewoonlijk om tot een spetterende show.”

Harlekijn brengt normaal gesproken jaarlijks een voorstelling op de planken. “Sinds het voorjaar van 2020 waren we door corona erg beperkt in onze mogelijkheden om te repeteren”, zegt Ten Dolle. De voorstelling ‘Kookpunt’ in 2020 werd daardoor verplaatst naar oktober van dat jaar en in 2021 hadden we helemaal geen voorstelling.” Na de meest recente, zelfgeschreven voorstelling ‘Popclub Harlekijn – Dit zijn wij!!’ in juni van het afgelopen jaar is om uiteenlopende redenen van meerdere leden afscheid genomen. “Verschillende leden maakten bijvoorbeeld andere keuzes qua vrijetijdsbesteding of hadden de maximale leeftijd bereikt.”

Harlekijn repeteert elke dinsdagavond in MFA Pelkpark, waar in twee groepen wordt gerepeteerd. De jeugd van 10 tot en met 13 jaar, zij zingen éénstemmig, repeteert van 18.00 tot 19.00 uur. De oudere jeugd van 14 tot en met 18 jaar repeteert van 19.00 tot 20.00 uur. De laatste groep wordt stem-technisch iets meer uitgedaagd en zingt driestemmig. Om een plekje bij Harlekijn te bemachtigen wordt een stemtest gedaan. Als aspirant lid zing je dan een zelfgekozen nummer. Aan de hand van een toonladder wordt vervolgens nog bepaald hoe hoog en hoe laag je kunt zingen. De stemtest wordt afgesloten met het nazingen van enkele tonen om te bepalen hoe goed je muzikale gehoor is. “Gezelligheid en lol vinden we heel belangrijk bij Harlekijn,” benadrukt Ten Dolle, “maar dat geldt ook voor kwaliteit.”

Informatie en aanmelden: info@wjmtharlekijn.nl | facebook.com/wjmtharlekijn

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk