Momentopname van de workshop Bodypercussion. Foto PR.
Momentopname van de workshop Bodypercussion. Foto PR.

Tevredenheid bij Boogie Woogie en Gerrit Komrij College na eerste gezamenlijke workshopdag

Cultuur

WINTERSWIJK - Op vrijdag 25 november vond de eerste ‘Express yourself’ van het Gerrit Komrij College buiten het eigen schoolgebouw plaats. Het was voor het eerst dat de school het evenement voor leerlingen uit havo4 samen met en voor het grootste deel bij Centrum voor Cultuureducatie Boogie Woogie organiseerde.

Door onze correspondent

Leerlingen volgden in het gebouw van Boogie Woogie workshops rap, producing, theater, songwriting, fotografie en (body)percussie die gegeven werden door lokale en regionale docenten. Ook dat was een primeur. Voorheen werden deze vaak gegeven door docenten uit heel het land. In de danszaal van de sporthal verzorgde Tim Aafjes een workshop dans. Sabrina Damen-Heesen en Melvin Dijkema van Boogie Woogie tonen zich na afloop enthousiast.

‘Smaakt naar meer’
“Ik vond het een hele mooie dag. Mooi om te zien dat er zoveel interesse was in de diverse workshops”, zegt talentenmakelaar Dijkema. “Volgens mij hebben we ze kunnen inspireren om wat te doen met hun ‘verborgen’ talenten. Smaakt naar meer.”
Sabrina Damen-Heesen, docent beeldend en Cultuurcoördinator bij het Gerrit Komrij College kan zich in die woorden vinden. “Het was mooi te zien dat leerlingen verwonderd en geïnspireerd waren door lokale en regionale workshopleiders, maar ook door het gebouw van en de mogelijkheden bij Boogie Woogie. Door deze activiteit in samenwerking met Boogie Woogie hoop ik dat we de stap verkleinen zodat leerlingen iets gaan doen met hun talent en hun weg weten te vinden naar plaatselijke begeleiding. Ik denk dat dat gelukt is. Het is zeker iets om mee door te gaan.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk