Afbeelding
Foto door Ethan Brooke: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/paarse-luchten-boven-de-berg-12641743/

Visum voor droombestemming Nieuw-Zeeland

Algemeen

VisumBuitenland.nl regelt het gemakkelijk, snel en goedkoop

Ademen. In een land met nog geen 18 inwoners per vierkante kilometer. Vergelijk dat eens met ruim 425 inwoners per vierkante kilometer in Nederland. Nieuw-Zeeland is een droombestemming. Een land met een overweldigende natuur, maar ook een indrukwekkende cultuur. Een exotisch land, en tegelijk een westers, democratisch, stabiel en veilig land. Maar ook een land dat niet om de hoek ligt, ten opzichte van Nederland letterlijk aan de andere kant van de aardbol.

Als je op reis gaat naar zo’n verre bestemming, wil je al je energie kunnen richten op het genieten. De voorpret, het verblijf en de napret. En wil je praktische zaken, zoals een visum, perfect geregeld hebben. Door een betrouwbare partner met actuele kennis van zaken, ook of juist in deze veranderlijke en onzekere tijden.

Ontzagwekkende natuur en unieke cultuur
Nieuw-Zeeland trekt veel buitenlandse bezoekers. Het wordt door veel mensen ervaren als een van de mooiste bestemmingen, zeker wat betreft de natuur. Het grotendeels ongerepte land heeft meerdere nationale parken. Naast de twee hoofdeilanden – het Noordereiland en het Zuidereiland – heeft Nieuw-Zeeland nog honderden kleinere eilanden, waarvan verschillende onbewoond zijn.

Naast al het natuurschoon is Nieuw-Zeeland ook een land met een unieke, rijke en gevarieerde cultuur, met Polynesische en Europese invloeden. In de voormalige Britse kolonie hebben ook de oorspronkelijke bewoners, de Maori’s, en hun cultuur nog een prominente plek. De Britse invloed blijkt onder andere uit de in het land populaire sporten als rugby, cricket en golf.

En naast dit alles is Nieuw-Zeeland natuurlijk het land van de kiwi en ook een belangrijk wijnproducent.

80 miljoen jaar een eigen wereld
Sinds Nieuw-Zeeland zich 80 miljoen jaar geleden van het aaneengesloten continent Gondwanaland afscheidde, heeft zich een volledig van de rest van de wereld geïsoleerde natuur ontwikkeld. Uniek en indrukwekkend. Er zijn gletsjers, berggebieden, regenwouden, rotsformaties, meren, geisers en vulkanen. De kustlijn kenmerkt zich door fraaie zandstranden. Dieren die in Nieuw-Zeeland voorkomen zijn onder andere walvissen, dolfijnen, pinguïns, zeehonden en heel veel zeldzame vogelsoorten.

Noordereiland en Zuidereiland
De twee hoofdeilanden van Nieuw-Zeeland zijn beide in alle opzichten indrukwekkend, maar hebben zeker elk ook hun eigen karakter.

Op het Noordereiland vind je rondom Rotorua spuitende geisers en dampende zwavelmeren, en actieve vulkanen in Tongariro National Park. Ze kenmerken het landschap tussen de hoofdstad Wellington en het economische centrum Auckland. Op het Zuidereiland karakteriseren de diepe fjorden van Milford Sound en de pieken van de Zuidelijke Alpen het natuurlijke landschap, en zijn met name steden als Queenstown en het opnieuw opgebloeide Christchurch een bezoek meer dan waard.

Nieuw-Zeeland is ook een geweldige bestemming voor duikliefhebbers. In het water rondom het land kun je uitstekend duiken naar onder andere koraalriffen, scheepswrakken en de meest bijzondere en kleurrijke vissoorten.

Grenzen van Nieuw-Zeeland weer open
Sinds 1 mei van 2022 zijn toeristen en zakenreizigers weer welkom in Nieuw-Zeeland. Het inreisverbod dat was ingevoerd vanwege het coronavirus is opgeheven. Mensen moeten nog wel rekening houden met eventuele maatregelen tegen corona in Nieuw-Zeeland. Volledig gevaccineerde toeristen zijn in elk geval weer van harte welkom.

NZeTA: eenvoudige sleutel tot je bestemming
Sinds 1 oktober 2019 hebben zakenreizigers en toeristen uit onder andere Nederland die per vliegtuig of schip naar het land reizen een NZeTA nodig. Een NZeTA is een elektronische reisvergunning (visa waiver) voor Nieuw-Zeeland. De afkorting staat voor ‘New Zealand electronic Travel Authority’. Wie online een NZeTA aanvraagt, hoeft geen visum in het paspoort te laten aanbrengen bij de ambassade. Een NZeTA wordt na toekenning digitaal aan het paspoort gekoppeld.

Ruim te gebruiken met soepele voorwaarden

Een NZeTA kan voor vrijwel alle gebruikelijke reisdoelen gebruikt worden. Toeristisch: het vieren van een vakantie en het bezoeken van bekenden. Voor zakenreizen, zoals conferenties, trainingen en andere zakelijke bijeenkomsten en werkbezoeken. Voor sollicitaties naar betaalde of onbetaalde banen in Nieuw-Zeeland en voor deelname aan amateursporten voldoet het document ook.

De geldigheidstermijn van een NZeTA bedraagt twee jaar, vanaf de dag van toekenning. Met één visum kan men een onbeperkt aantal keren naar Nieuw-Zeeland reizen. Elk verblijf mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren en in elke periode van 12 maanden mag men in totaal maximaal 6 maanden in Nieuw-Zeeland verblijven.

Goedkoop, snel en eenvoudig een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen
Online een NZeTA aanvragen is de goedkoopste, snelste en eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen. Het aanvragen kan volledig online, via het aanvraagformulier op de website. Na het invullen van dit formulier en het voldoen van de kosten, kan een pasfoto worden geüpload. Vervolgens wordt de aanvraag beoordeeld door de immigratiedienst in Nieuw-Zeeland. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvang je per sms-bericht een bevestiging en wordt het visum je per e-mail toegestuurd. Het is dan direct te gebruiken.

De normale levertijd is vijf werkdagen. Als dat niet snel genoeg is, kan de optie ‘spoedlevering' in het aanvraagformulier worden geselecteerd. De immigratiedienst van Nieuw-Zeeland raadt aan om het NZeTA zo vroeg mogelijk aan te vragen. Om een aanvraag te doen is het niet nodig al een vlucht of overnachting geboekt te hebben.

De overheid van Nieuw-Zeeland heft een toeristenbelasting, de zogenaamde ‘International Visitor Conservation and Tourism Levy’ (IVL). Deze toeristenbelasting bedraagt 35 Nieuw-Zeelandse dollars en is inbegrepen in de visumprijs. De totale kosten van een NZeTA - inclusief toeristenbelasting, visumkosten en verwerkingskosten - bedragen € 49,95 per persoon. Als gebruik wordt gemaakt van een spoedaanvraag, komt daar een toeslag bij van € 17,50 per persoon.

Nog geen 50 euro dus. Geen rompslomp, wel de zekerheid van een visum. Zodat u daar niet naar om hoeft te kijken, maar al uw energie en zintuigen kunt gebruiken voor het genieten van droombestemming Nieuw-Zeeland.

Dit artikel wordt u aangeboden Visumbuitenland.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant