Wim en Tiny Vriezen openen 1 maart de Muziekkelder in Winterswijk. Foto: Lineke Voltman
Wim en Tiny Vriezen openen 1 maart de Muziekkelder in Winterswijk. Foto: Lineke Voltman

Wim’s Muziekkelder nu ook in Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Naast zijn Muziekkelder aan de Korte Heezenstraat in Doetinchem, die sinds 2013 bestaat, gaat Wim Vriezen binnenkort ook een tweede zaak openen in Winterswijk en wel aan de Ratumsestraat 35 in het pand waar voorheen kledingwinkel Double You was gevestigd.

Door Lineke Voltman

Het gesprek met Wim en Tiny Vriezen vindt plaats in een nog leegstaand pand dat de komende maand verbouwd moet worden tot een muziekwinkel. Tiny: “We hebben voor Winterswijk gekozen omdat hier geen muziekwinkel meer is en omdat Winterswijk een prachtig centrum heeft met veel diversiteit in winkelaanbod, men kan gratis parkeren en er komen veel bezoekers uit Duitsland. Het pand stond al een tijdje leeg en het leek ons prima geschikt voor een muziekwinkel. Weliswaar is het geen kelder maar we gaan toch de naam Muziekkelder gebruiken, omdat die naam in heel Nederland bekend is.” 

Op 1 februari is de sleuteloverdracht en dan gaat Vriezen zo snel mogelijk verbouwen. “De opening is op 1 maart maar ik hoop dat we ook de laatste zondag van februari nog mee kunnen nemen in verband met de koopzondag.

Poppodium 
Vriezen is op zijn 12e begonnen met het verzamelen van platen en heeft zijn collectie steeds verder uitgebreid. In december 2013 opende hij zijn muziekkelder in Doetinchem. “Het ging steeds beter lopen, de klanten kwamen op een gegeven moment uit het hele land en zelfs uit het buitenland. We hebben nieuwe en tweedehandse vinyl, muziekboeken, cd’s en dvd’s. In de Muziekkelder zijn meer dan 4.000 lp’s en 5.000 singles te koop . Naast het grote aanbod van platen en cd’s organiseren we ook elke zaterdagmiddag tijdens winkeltijd een half uur live optredens van beginnende muzikanten, die we daarmee een podium geven. In verband met corona is dat tijdelijk stop gezet, maar we gaan er zeker mee door als het weer kan. Ook in Winterswijk zijn we van plan iets dergelijks te organiseren maar dat doen we uiteraard wel in overleg met de verhuurder, omdat we geen overlast willen veroorzaken.”

Het is de bedoeling dat de middelste zoon van het echtpaar de muziekkelder gaat runnen. Wim: “De eerste tijd ben ik in Winterswijk aanwezig om onze zoon op te leiden. Hij heeft een studie gedaan aan de Hoge School voor de Kunst en heeft veel affiniteit met muziek en met ondernemerschap.” 

Beste vinylzaak van het jaar
Vriezen is een alom gewaardeerde muziekkenner met een groot netwerk, daarnaast is zijn zaak in Doetinchem twee maal uitgeroepen tot beste vinylzaak van het jaar in 2014 en 2015, in 2021 werd hij derde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk