Een mistige herfstmorgen. Fot: Mario Bekke
Een mistige herfstmorgen. Fot: Mario Bekke

Wandeling in Het altijd prachtige Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zondag 21 november houdt het IVN (instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) een wandeling met de titel ‘Het altijd prachtige Winterswijk’. Belangstellenden zijn van harte welkom op 21 november om 14.00 uur bij gebouw Juliana aan de Gosselinkweg 14 in Winterswijk-Woold.

Gidsen nemen aanwezigen mee op een ca 5,5 km lange herfstwandeling door de Winterswijkse buurtschap het Woold. Men wandelt over eeuwenoude zandwegen waar deelnemers waarschijnlijk in deze tijd van het jaar volop paddenstoelen tegen komen. Onderweg bezoeken de wandelaars de restanten van een oude veldoven. Via mooie oude loofbossen, die deel uitmaakten van de bekende Scholtengoederen, bereiken lopers het landgoed Meerdink.  Al wandelend komen ze langs geitenboerderij Brömmels. Op de terugweg bezoeken ze een boerenerf waar wel heel bijzondere ezels gehouden worden. Na ca 2,5 uur zijn de wandelaars terug op het startpunt.

Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage voor thee en koffie wordt wel op prijs gesteld. Goed schoeisel is vanzelfsprekend aan te bevelen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk