Winnaar 2020 Hans Huls. Foto: PR
Winnaar 2020 Hans Huls. Foto: PR

Verkiezing maatschappelijk betrokken ondernemer

Algemeen

WINTERSWIJK - Mensen die ondernemen zijn dagelijks bezig hun bedrijf te ontwikkelen. Maar er zijn ondernemers en onderneemsters die meer doen dan dat. Die binnen of buiten hun onderneming iets doen voor anderen. Niet omdat hun bedrijf er beter van wordt, niet omdat de winst er hoger van wordt, maar omdat ze vinden dat ze vanuit hun ondernemerschap een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Maatschappelijk betrokken of maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Omdat dit geen vanzelfsprekendheid is, zet de Winterswijkse Uitdaging die ondernemers één keer per jaar extra in de schijnwerpers. 

Dit jaar wordt voor de derde keer de verkiezing van de verkiezing  ’Maatschappelijke ondernemer van Winterswijk’ georganiseerd.

Hoe wordt een ondernemer de Maatschappelijk ondernemer van Winterswijk?
Elke inwoner van Winterswijk kan een ondernemer of onderneemster nomineren. De inzendingen zullen door een onafhankelijke jury beoordeeld worden. De winnaar zal, tijdens een bijeenkomst, de wisseltrofee: ‘de Toffe Peer’ op zijn eigen locatie in ontvangst mogen nemen. Naast deze prijs krijgt de ondernemer een cheque van  500 euro. Dit bedrag mag de ondernemer aan een zelf gekozen goed doel mag schenken.

Wat houdt een Maatschappelijk ondernemer in?
De Maatschappelijke Ondernemer van het jaar heeft gedurende een langere periode laten zien dat hij of zij op exceptionele wijze maatschappelijk betrokken of maatschappelijk verantwoord onderneemt.
Wanneer en hoe kan er gestemd worden?
Inwoners kunnen een ondernemer nomineren die deze Toffe Peer verdient. In een korte omschrijving geeft de indiener aan waarom het bedrijf dat hij/zij kiest het verdient om Maatschappelijk Ondernemer van het jaar te zijn. Nomineren kan tot 31 december 2021 digitaal gedaan worden. Kent men een ondernemer die ervoor zorgt dat Winterswijk een stukje mooier wordt, breng dan een stem uit. Ga hiervoor naar winterswijkseuitdaging.nl/toffepeer De winnaar wordt in februari 2022 bekend gemaakt. Voor meer info over deze verkiezing kan men ook telefonisch contact opnemen. Bel hiervoor met 0653209718, mailen kan ook info@winterswijkseuitdaging.nl.

Voor Vrijwilligerswerk en of informatie over de Winterswijkse Uitdaging kan men van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur binnen lopen bij Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk, tel nr. 0543 200026 of mail naar info@winterswijkdoet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant