<p>Gerard Dibbelink 40 jaar lid, Frans Wolterink 65 jaar lid, Thea Wolterink echtgenoot jubilaris Leo Wolterink 65 jaar lid, Hugo Klein Severt 65 jaar lid, Bennie Wolterink 65 jaar lid, Hester Huiskamp- Uwland 25 jaar lid. Onder van links naar rechts: Willy Wolterink 60 jaar lid, Mark Wassink 25 jaar lid. Foto: PR Sint Jan</p>

Gerard Dibbelink 40 jaar lid, Frans Wolterink 65 jaar lid, Thea Wolterink echtgenoot jubilaris Leo Wolterink 65 jaar lid, Hugo Klein Severt 65 jaar lid, Bennie Wolterink 65 jaar lid, Hester Huiskamp- Uwland 25 jaar lid. Onder van links naar rechts: Willy Wolterink 60 jaar lid, Mark Wassink 25 jaar lid. Foto: PR Sint Jan

Sint Jan huldigt acht jubilarissen

MEDDO - Na de coronatijd is de muziekverenging weer blij om een concert te kunnen geven. Dat concert werd dan ook gegeven op 3 oktober De vele jubilarissen moesten nog in het zonnetje worden gezet, wat door de coronatijd helaas langer op zich heeft laten wachten dan wenselijk.

De slagwerkgroep onder leiding van Ronny Wolterink opende de middag met mooie nummers als Bongo Solereo en Blitz. Erik Kruisselbrink mocht namens het bestuur de eerste groep jubilarissen huldigen. Voorzitter Leo Zieverink is na 23 jaar voorzitterschap afgetreden. Omdat er nog geen nieuwe voorzitter is hebben de huidige bestuursleden enthousiast de taken verdeeld.
Mark Wassink en Hester Huiskamp zijn allebei 25 jaar lid. Mark is al jaren een trouw lid bij de slagwerkgroep. Als monteur neemt hij regelmatig ijzerwaar mee uit de werkplaats om exotisch instrumenten van te maken.
Hester speelt bij het orkest en is erg gedreven. Ze geniet van contacten met muzikanten van andere verenigingen en gaat regelmatig luisteren bij zusterverenigingen. Ze zoekt graag uitdagingen door deelname aan concoursen, aan het zomerorkest bij Eendracht of contacten te leggen met ander Sint Jan orkesten in Limburg.
Gerard Dibbelink wordt gehuldigd voor 40-jarig lidmaatschap. Gerard heeft jarenlang in het bestuur gezeten als secretaris. Hij speelt bij het orkest altijd op trombone, maar bij de Hilgeländer Musikanten op bariton. Met z’n mooie tractor reed hij jaren rond voor de oud ijzeractie.
Willy Wolterink heeft de oorkonde voor 60-jarig lidmaatschap mogen ontvangen. De jongste muzikant van Wolterinks. Hij is een allround muzikant, speelt op saxofoon maar zingt ook als dat nodig is. Willy heeft jarenlang dansmuziek gemaakt en speelt de deuntjes makkelijk weg.
Na de pauze nam het orkest plaats op het toneel en speelden The Glory of Love. Verder spelen ze nog de stukken Vivo per Lei, Millenium Song en Love shine a light.
Kitty Koldeweij mocht de vier 65-jarige jubilarissen huldigen. Het was pijnlijke was dat de vereniging intussen afscheid heeft moeten nemen van één van de jubilarissen, Leo Wolterink. Zijn vrouw Thea nam het speldje en oorkonde in ontvangst.
De vier jubilarissen hebben veel gemeen. Ze waren de muzikanten van de Mexico Brothers, het dansorkest uit Meddo dat menig feestje hier in de regio heeft opgeluisterd. Alle kinderen van de jubilarissen zijn lid geweest bij de vereniging. Ze hebben allemaal heel veel ingezet getoond bij het realiseren van het verenigingsgebouw het Beitelhofke.
Frans Wolterink was de conciërge van het Beitelhofke. Hij doet veel extra werk in en rondom gebouw. Hij is altijd actief als er werkzaamheden zijn waarbij er geld in het laatje voor de vereniging komt.
Leo speelde saxofoon en trompet. Hij was zo muzikaal dat hij elke deuntje zo na kon spelen. Hij zorgde jarenlang voor het onderhoud van instrumenten maar zijn werk als installatiemonteur zorgde ervoor dat Sint Jan er altijd warmpjes zat. Door vreselijke gevolgen van een operatie kon Leo al jarenlang niet meer meespelen. Muziek was zijn grote passie maar moest hier op een andere manier invulling aan geven.
Hugo heeft een hele loopbaan binnen de muziek. Hij begon als amateurmuzikant in het orkest. Van zijn hobby heeft hij toen zijn werk gemaakt en is naar het conservatorium gegaan. Hij werd dirigent, componist en muziekleraar. Dit heeft al vele mooie resultaten opgeleverd die meegaan in de geschiedenisboeken van St Jan.
Bennie speelde op de bas achter in het orkest, maar heeft kortgeleden besloten te stoppen met spelen. Hij is een prettig gedisciplineerd. Luisteren en opletten wanneer dat moet en als het kan genieten van de gezelligheid en een praatje. Bennie blijft nog zingen bij de Hilgeländer Musikanten.

Voor hun ‘dienstjaren’ ontvingen ze allemaal een bijpassend speldje, oorkonde en bloemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden