Keuze voor bedrijventerrein Misterweg ondanks bezwaren omwonenden. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Keuze voor bedrijventerrein Misterweg ondanks bezwaren omwonenden. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Nipte meerderheid in gemeenteraad voor nieuw bedrijventerrein Misterweg

Algemeen

WINTERSWIJK - De discussie over het bedrijventerrein aan de Misterweg eindige met een hoofdelijke stemming. Die leverde geen verrassingen op. In de gemeenteraadsvergadering van 23 september stemden de elf raadsleden van de coalitiepartijen Winterswijks Belang, VVD, GroenLinks en PvdA voor. De tien raadsleden van de oppositiepartijen CDA, D66 en Voor Winterswijk stemden tegen. 

De oppositie benadrukte dat zij weliswaar achter het streven naar nieuw bedrijventerrein staat, maar dat de gemeenteraad niet voldoende betrokken was bij het besluitvormingsproces en dat die onzorgvuldig tot stand is gekomen. De coalitiepartijen daarentegen waren tevreden dat er eindelijk een besluit is genomen voor de locatie tussen de Misterweg en de Bessinkgoorweg. Daarvan waren zij al langer overtuigd. Winterswijks Belang en de VVD lieten meteen weten dat een andere locatie die in beeld was als bedrijventerrein, het Tuunterveld, nu aangewezen kan worden als plek voor nieuwe woningen.

Voor de vergadering bood Johan Damkot wethouder Elvira Schepers namens het Buurtteam Bessinkgoorweg een ansichtkaart aan.
Op de ansichtkaart roept de groep op om mee te denken over een groen Winterswijk en hij legde de raadsleden nog eens alle argumenten voor waarom er volgens hen geen bedrijventerrein moet worden gerealiseerd aan de Misterweg.

Johan Damkot noemt nogmaals de redenen waarom het bedrijventerrein niet aan de Misterweg zou moeten komen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant