Links Tim Bruggink serveert en rechts staat trainer en medespeler Jeghisje Zakharian. Foto: PR SMD
Links Tim Bruggink serveert en rechts staat trainer en medespeler Jeghisje Zakharian. Foto: PR SMD

Tafeltennisvereniging SMD gaat voor promotie naar ‘Divisie’

WINTERSWIJK -  Het is dan bijna zover, de najaarscompetitie tafeltennis staat voor de deur. Na het lange wachten vanwege de corona, gaat het nieuwe seizoen weer van start.

De meeste mensen kennen het tafeltennis van de keukentafel of de camping. Leuk een balletje heen en weer slaan. Wat de meeste mensen niet weten is hoe veelzijdig de tafeltennissport is. Het is namelijk één van de snelste sporten en staat wereldwijd op nummer 3 van de grootste sporten ter wereld. Om op niveau te kunnen spelen is een goed balgevoel, gecombineerd met goed voetenwerk, reactievermogen en de juiste tactiek van groot belang. Veel tijd heeft een speler niet. Men moet in een fractie van een seconde de juiste beslissing kunnen nemen.

De top is natuurlijk maar voor weinigen weggelegd, maar bij SMD is er altijd wel iemand met wie men op eigen niveau kan spelen of die kan helpen om beter te worden.

SMD staat er in de wijde omtrek om bekend dat het naast een sportieve ook een sfeervolle vereniging is. Dit wordt ook beaamd door de voorzitter Jan Freke die verder aangeeft dat tafeltennis niet aan leeftijd is gebonden. “Je kunt er jong mee beginnen en tot op hoge leeftijd mee doorgaan.” Afgelopen jaren is er veel jeugd doorgestroomd naar de senioren, waardoor het voor de continuïteit van de vereniging ook heel prettig is als zich weer jeugdleden aanmelden.

De verwachtingen voor het eerste team dat voor de tweede keer op rij in de Hoofdklasse gaat uitkomen zijn hoog gespannen. Zo verwacht jeugdtrainer en kopman Jeghisje Zakharian ook dat ze de goede lijn van de afgelopen competitie, die helaas vanwege corona halverwege is stopgezet, voort kunnen zetten. Je ziet dat de vele individuele trainingen zijn vruchten afwerpt. 

Tim Bruggink vormt samen met Jeghisjé Zakharin en Rob Sonderlo het eerste team. Ook hij merkt dat hij door de vele en intensieve trainingen vooruitgang boekt. Zo wist hij in zijn debuutseizoen in de Hoofdklasse meer dan de helft van zijn wedstrijden te winnen, maar ook Tim is ambitieus. Tim: “Mijn persoonlijke doel is om minimaal twee van de drie wedstrijden te winnen en gezien de kwaliteiten van ons team, verwacht ik ook mee te doen in de top 3 van de competitie”. Als dit uitkomt zou dit echt een primeur zijn in de geschiedenis van de tafeltennisvereniging SMD, want dit betekent dat, mochten ze promotie afdwingen, ze voor het eerst in de clubgeschiedenis in de landelijke competitie gaan spelen.

 Wie meer wil weten over de vereniging of de sport, kan een kijkje nemen op de site, of langskomen op maandagavond, woensdagavond of vrijdagavond aan de Rusthuisstraat 28 in de gymzaal van de Vrije school de Esch. Men kan dan ook een balletje slaan. 


 www.smd-winterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden