Computers voor de Museumfabriek

WINTERSWIJK - Donderdagochtend overhandigde Mark van Dam, voorzitter van de Winterswijkse Uitdaging, drie computers aan de voorzitter van de Museumfabriek, Hans van Lith. De computers zijn geleverd door Copiatek. Copiatek zet zich als sociale onderneming in voor het opzetten van maatschappelijke ICT-projecten voor en met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Men is partner van Stichting Leergeld Nederland, Voedselbanken Nederland, lid van MVO Nederland en De Normaalste Zaak, en een gecertificeerd Microsoft Refurbisher en erkend Leerwerk Bedrijf.

Copiatek werkt samen met een aantal Nederlandse Uitdagingen waaronder de Winterswijkse Uitdaging. Dit betekent dat opgeknapte computers en laptops ook in de Achterhoek gedoneerd kunnen worden. Copiatek haalt in heel Nederland bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen afgeschreven ICT-apparatuur gratis op. Denk hierbij aan oude servers, computers, laptops, thin clients, monitoren en telefoons. De bruikbare spullen worden door Copiatek opgeknapt. De computers krijgen een nieuw modern systeem geïnstalleerd, nadat eventuele bestaande data zijn verwijderd, gewipet. Het wipen doet men op bestelling met certificaat. Vervolgens doneert men 25% van de opgeknapte spullen aan de afdelingen van stichting Leergeld Nederland, diverse verenigingen, wijkcentra, jeugdzorgcentra en voedselbanken. Voor de Achterhoek doet men dit via de Winterswijkse Uitdaging. Een deel van 45% wordt verkocht via het shop-in-shopconcept binnen kringloopketens in Nederland. Zo’n 20% is niet geschikt voor Nederland. Dit gebruikt men voor schoolprojecten in Afrika.
Hoewel er vanuit Winterswijk nog geen apparatuur ingeleverd is, bleek men toch een aantal computers beschikbaar te willen stellen aan de Museumfabriek in Winterswijk. Vanuit Copiatek een mooi initiatief van maatschappelijk betrokken ondernemen. Mochten er in de Achterhoek en dan met name in Winterswijk bedrijven en organisaties zijn die ook afgeschreven apparatuur ter beschikking willen stellen, dan kunnen zij zich melden bij de Winterswijkse Uitdaging, telefoon 0543–200026. Mailen kan ook info@winterswijkdoet.nl.

Vrijwilligerspunt zoekt vrijwilligerscoördinator
Je werkt bij het Vrijwilligerspunt WUh als coördinator vrijwilligers. Je probeert vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk bij elkaar te brengen. Je doet een intake met mensen die zich als vrijwilliger melden via de website of op het inloopspreekuur. Samen zoek je naar passende vacatures. Je plaatst vacatures op de website in overleg met organisaties die vrijwilligers zoeken en probeert een geschikte vrijwilliger te vinden.

Coördinator Kluspunt en klussers gezocht
Het Kluspunt doet klusjes bij mensen thuis, die daar zelf niet meer toe in staat zijn. Klusjes zijn er van velerlei soort. Hierbij valt te denken aan huishoudelijke klussen zowel binnen- als buitenshuis. Als coördinator coördineer je de binnengekomen aanvragen. Je hebt contact met de aanvrager en beoordeelt of de klus in aanmerking komt voor het Kluspunt. Daarna zoekt je de klusser bij de klus en zorg je ervoor dat klusser en aanvrager geïnformeerd worden.
In verband met toenemende aanvragen en dus ook het aantal klussen is men ook op zoek naar klusmaatjes. Een klusmaatje weet van aanpakken, is handig, betrouwbaar en heeft een luisterend oor. Het klusmaatje ontvangt voor de uitvoering van een klus van de aanvrager een kleine financiële vergoeding.

Sluitingsperiode
Van maandag 2 t/m vrijdag 27 augustus is het Vrijwilligerspunt fysiek gesloten. Het Kluspunt neemt tijdens deze periode ook geen klussen aan. Zowel Automaatje als ook het Vrijwilligerspunt zijn ‘s ochtends van 9.00 tot 12.00 uur te bereiken onder tel.nr. 0543-200036 of via e-mail info@winterswijkdoet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden