Van 31 augustus tot en met 3 september kunnen fietsliefhebbers weer genieten tijdens de Fiets4daagse Winterswijk. Foto : Jacob Doornheim

Van 31 augustus tot en met 3 september kunnen fietsliefhebbers weer genieten tijdens de Fiets4daagse Winterswijk. Foto : Jacob Doornheim

Fiets4daagse Winterswijk gaat door

Algemeen

WINTERSWIJK - De organisatoren van de Fiets4daagse Winterswijk hebben van de gemeente groen licht gekregen om het evenement van dinsdag 31 augustus tot en met vrijdag 3 september door te laten gaan. Uiteraard moeten de dan geldende regels met betrekking tot Covid-19 in acht genomen worden en zal deze editie ten opzichte van voorgaande edities iets aangepast zijn. 

Zo zijn er dit jaar geen stempelposten in Duitsland en zullen de pauzeplaatsen in Nederland alleen maar bij bedrijven zijn met veel (buiten)ruimte. Normaliter is de Fiets4daagse in de laatste week van juni. Nadat het evenement in 2020 ook al afgelast moest worden, werd al eerder dit jaar besloten om het evenement dit jaar enkele maanden op te schuiven. Het merendeel van de deelnemers is ouder dan 50 jaar en inmiddels gevaccineerd. Naast regionale fietsers trekt het evenement ieder jaar veel fietstoeristen, die verblijven op campings, in hotels of andere overnachtingslocaties. Vele accommodaties hebben in de week van de 4daagse speciale aanbiedingen.

Start en finish van de Fiets4daagse zijn ook dit jaar weer bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg, de thuishaven van voetbalclub FC Trias. Iedere dag kunnen de fietsers hier tussen 9.00 en 12.00 uur vertrekken voor tochten van 25, 40 of 60 kilometer door het fraaie Nationale Landschap Winterswijk en aangrenzende gemeenten. Alle routes worden duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving. Een deelnamekaart voor vier dagen kost 14 euro, bij voorinschrijving 12 euro. Om drukte te vermijden wordt geadviseerd om gebruik te maken van voorinschrijving, dit kan via aanmelding op de website. Daarnaast is er in de week voorafgaande aan het evenement de mogelijkheid tot voorinschrijving bij het VVV-Inspiratiepunt in Winterswijk. Ook zijn er dagkaarten verkrijgbaar voor 4 euro per persoon, deze kunnen alleen maar bij het startpunt gekocht worden.


www.fiets4daagsewinterswijk.nl

www.wfevenementen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant