Linksvoor: Martijn Obbink, Mark Vaartjes, Theo Schreurs en Ruud Storck van 100%Running Winterswijk. Linksachter Bob de Jongh en Bart Meekes van E-Chopper. Foto: Han van de Laar
Linksvoor: Martijn Obbink, Mark Vaartjes, Theo Schreurs en Ruud Storck van 100%Running Winterswijk. Linksachter Bob de Jongh en Bart Meekes van E-Chopper. Foto: Han van de Laar

E-Chopper nieuwe sponsor voor 100%Running Winterswijk

‘Dit jaar lopen we de Roparun in Nederland’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Het is traditie dat de beroemde non-stop estafette loop van Parijs of vanaf Bremen/Hamburg naar Rotterdam in het pinksterweekend plaatsvindt. Zowel in 2020 als in 2021 zijn deze edities vanwege het corona-virus niet door gegaan. Maar er is ook goed nieuws. De dertigste editie wordt dit jaar op 2 en 3 oktober gehouden. Er zijn twee routes in Nederland uitgezet van zo’n 320 kilometer. Beide met vertrek en aankomst op het terrein van het Pinkpopfestival in Landgraaf. De tochten, één over de noordzijde en één over de zuidzijde, blijven binnen de landsgrenzen. Reden voor 100%Running Winterswijk, dat meedoet als team 237, om weer zoveel mogelijk sponsors te benaderen. Recent is het scooterverhuurbedrijf E-Chopper ook sponsor geworden.

Goede doel
Voorzitter Ruud Storck is blij met die aanvulling. “Ik kende de eigenaar Bob de Jongh van E-Chopper al langer. Hij wilde graag sponsor worden en zo een bijdrage leveren aan het goede doel.” Roparun zamelt namelijk geld in voor projecten die kanker dragelijker maken. De missie van Roparun is ‘leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’ Ruud: “Het opgehaalde geld sturen we naar het hoofdkantoor, maar we mogen aanbevelingen doen voor de aanwending van het bedrag. Zo zijn er de afgelopen vijf jaar diverse projecten in het Streekziekenhuis Koning Beatrix mogelijk gemaakt. Verder heeft het Hof van Kairos in Kotten bijdragen ontvangen, evenals Hospicegroep de Lelie en het inloophuis Oriolus Oost Achterhoek.”

Extra acties
Bob: “Wij zijn op de Stationsstraat (voorheen Taxi Walhof) in februari begonnen met onze E-Chopppers verhuur. Daar is veel belangstelling voor. Huurders komen uit het hele land. Vooral bij mooi weer moeten we regelmatig ‘nee’ verkopen. We hebben 34 scooters klaar staan voor de uitleen. Huren kan voor een dagdeel, een hele dag of een weekend. De scooters zijn elektrisch dus nagenoeg geluidloos en rijden zo’n 25 kilometer per uur. Heerlijk om het buitengebied mee te verkennen. We hebben tevens navigatiesystemen met daarop leuke routes.” Bart Meekes, de operationeel manager, heeft nog twee extra acties bedacht om geld in te zamelen. “Zo verkopen we poncho’s, handschoenen, zonnebrillen en petjes waarvan de opbrengst naar 100% Running Winterswijk gaat en daarnaast hebben we opbrengsten van de verkoop van de frisdranken. Tot aan de volgende Roparun in oktober schenken we die opbrengsten, naast het vaste bedrag dat we al eerder toegezegd hebben.” Overigens zijn de E-Choppers ook te huur op camping de Twee Bruggen en recreatiepark Het Winkel.

Voor E-Chopper heeft Ruud met zijn team nog een extra plekje vrij gemaakt op het toch al volle ‘sponsor shirt’. Nog steeds komen er sponsors bij. Het team is dan ook alweer druk aan het trainen om deze loop tot een goed einde te brengen. Voor meer inlichtingen zie Facebook @100%running Winterswijk en @Route Wenters.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden