De Morgenzunne op nr 136. Foto: Janneke Helleman

De Morgenzunne op nr 136. Foto: Janneke Helleman

Acht dinsdagen tuinen kijken

Algemeen

WINTERSWIJK - Van 8 juni tot en met 27 juli zijn twee tuinen aan het einde van de Morgenzonweg acht dinsdagen lang tussen 10.00 en 17.00 uur opengesteld voor tuinliefhebbers.

De tuinen zijn ongeveer 1450 m² groot, dus ruimte genoeg om een beetje afstand te houden. Op nummer 136 ligt ‘De Morgenzunne’ van Janneke Helleman en Wiebe Poppe en op nummer 150 de ‘Liefhebberstuin’ van Lidy en Tonnie Buil. De entree is 1 euro per persoon.

De Morgenzunne
Een wandeling door De Morgenzunne brengt bezoekers achtereenvolgens in een siertuin, een nutstuin, een vijvertuin en een schaduwrijke bostuin, ieder met een heel eigen sfeer. Na de siertuin met veel vaste planten in allerlei kleuren wordt de tuin tweemaal zo breed, wat ruimte biedt aan een tomatenkas, moestuin en boomgaard met wilde bloemen. Aan het einde splitst het pad en voert rond een grote natuurlijke vijver met stapstenen en vlonder naar een gezellige boombank. Achterin, onder de oude eiken, ligt de bostuin met als verrassing een heus theater met rododendrons en andere schaduwplanten.
Op verschillende plekken in de tuin staan bankjes en kan men even rustig genieten van alles wat groeit en bloeit.

Liefhebberstuin
Bij een bezoek aan de Liefhebberstuin wandelen bezoekers langs een mooie voortuin en een omvangrijke collectie hosta’s naar de ‘formele tuin’ met grote, zorgvuldig opgebouwde, weelderige borders en mooie hagen. De beplanting is nauwkeurig uitgezocht op kleur en op hoogte en bevat ook veel bijzondere soorten. Onder de bogen in de beukenhaag door komt men in de vijvertuin met een witte border en daarachter een kleine hobbykwekerij. Wie geïnspireerd is geraakt door zoveel moois, kan er zelf gekweekte plantjes kopen en thuis ook aan de slag gaan. Ook in deze tuin zijn gezellige zitjes om even rustig te genieten.

Op twee vergelijkbare percelen zijn twee heel verschillende tuinen aangelegd wat het zo leuk maakt om ze beide te bezoeken. Liefhebbers zijn acht dinsdagen lang van harte welkom.

De Liefhebberstuin op nr 150. Foto: Lidy Buil

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant