Kinderen krijgen balvaardigheidstraining bij de tennisclub. Foto: Clemens Bielen
Kinderen krijgen balvaardigheidstraining bij de tennisclub. Foto: Clemens Bielen

Winterswijkse Tennisclub biedt balvaardigheidstraining aan

Algemeen

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Tennisclub (WTC) start binnenkort met balvaardigheidstraining voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar. Tijdens de cursus ‘Tenniskids Blauw’ ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden op speelse wijze. Met veel bewegen en vooral ook veel plezier, slaan de kinderen hun eerste bal. De rackets en ballen zijn aangepast aan de leeftijd en ieder wordt op zijn eigen niveau benaderd. Er worden 10 lessen gegeven en daarna is er de mogelijkheid om door te stromen naar ‘Tenniskids rood’. Riemer Sijbring, gecertificeerd tennistrainer door de KNLTB, gaat de lessen verzorgen.

Door Clemens Bielen

Plezier staat voorop
Tennistrainer Riemer Sijbring is als kind ook begonnen met balvaardigheidstraining bij WTC. Hij kan zich de details niet meer zo goed herinneren, maar wel dat hij het heel leuk vond. Riemer, deed onder andere tennisleservaring op in het buitenland en keerde weer terug naar zijn oude stek om het trainersteam van WTC te versterken. Het leek hem een goed idee de balvaardigheidstraining weer op te pakken en vond het bestuur aan zijn zijde. De cursus wordt gratis aangeboden. Riemer: “Het is belangrijk, dat er wat jonge aanwas komt. De jongste leden van de club zijn op dit moment 8-9 jaar oud. Het is een gratis pilot en er zit geen lidmaatschap aan vast. De balvaardigheidstraining is ook een ideale voorbereiding op andere balsporten.” Plezier staat voorop voor Riemer: “Veel bewegen en tik- en balspelletjes met of zonder racket zorgen ervoor dat er spelenderwijs vaardigheden worden ontwikkeld.”

Dat het aansloeg bij de kinderen bewezen Colin, Teun en Tim, die vast een voorproefje van trainer Riemer kregen. Zij bleken totaal geen last te hebben van de frisse weersomstandigheden en kwamen enthousiast van de baan.

Omdat het hele park van de vereniging vanaf begin april op de schop gaat voor een grootschalige renovatie, wordt tijdelijk uitgeweken naar de tennisbanen van Recreatiepark Het Winkel (Camping Reuselink) in de Brinkheurne. De lessen worden gegeven op de maandagen van 15.15 uur tot 16.00 uur. Er kunnen zich maximaal 10 kinderen opgeven voor deze gratis cursus (geboortejaar 2015-2017).

Kinderen die mee willen doen moeten zich snel opgeven, want vol is vol. Het is de bedoeling dat de cursus zo snel mogelijk start.

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden door een mailtje te sturen naar jeugd@wtctennis.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk