Vrijwilligerspunt is ook hét infocentrum voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligerspunt Winterswijk bemiddelt niet alleen in vraag en aanbod; Het Vrijwilligerspunt is ook hét infocentrum voor vrijwilligerswerk in Winterswijk. Het Vrijwilligerspunt verzamelt en deelt kennis over werken als vrijwilliger en werken met vrijwilligers. Daarnaast geeft het Vrijwilligerspunt advies over begeleiding, contracten, subsidies, besturen en financiën. Zijn er interessante workshops of cursussen? Dan is het te lezen op de website www.vpwinterswijk.nl.

Maatschappelijk Stage
Jongeren uitdagen om zich onbetaald in te zetten voor hun leefomgeving, dat is het doel van de Maatschappelijke Stage. Scholieren doen vrijwilligerswerk in de non-profitsector: bij een (maatschappelijke) organisatie, vereniging of instelling. Leuk en leerzaam. Heb je nog geen stageadres gevonden? Het Vrijwilligerspunt helpt je daarin graag.

Vacatures
In het appartementencomplex van de Pelkwijk zijn allerlei voorzieningen en activiteiten die gericht zijn op zo lang mogelijk vertrouwd en zelfstandig wonen. Deze voorzieningen worden ook gebruikt door buurtbewoners. Binnenkort start men een nieuwe wandelclub. Het is de bedoeling dat er wekelijks een rondje met bewoners, bewoners die in de rolstoel zitten maar ook bewoners die zich zelfstandig kunnen voortbewegen gaat wandelen. Beweeg jij graag en heb je affiniteit met wandelen en met ouderen dan is dit wellicht een activiteit de je aanspreekt.

Voor de koersbalgroep is de Pelkwijk op zoek naar vrijwilligers. Tijdens het spel help je de bewoners met het opstaan en verplaatsen en het gooien van de bal. Ook schenk je koffie/thee. Deze activiteit wordt al door begeleid door twee vrijwilligers, maar extra hulp is zeer welkom. Heb jij affiniteit met sport en spel en houd je van gezelligheid? Reageer dan op deze vacature.

Daarnaast zoekt de Pelkwijk ook vrijwilligers voor de scootmobielclub. Als vrijwilliger ga je op de fiets mee en begeleid je de bewoners van de Pelkwijk die op een scootmobiel rijden. Samen bepaal je de route en tijdens deze route help je ze bij het oversteken en houd je overzicht op de weg. Tijdens de pauze wordt er, zodra het weer kan en mag, ergens een kopje koffie gedronken. Meer info over deze vacatures ga naar www.vpwinterswijk.nl/vacatures of bel met 0543 - 200026

Help het Kluspunt klussen
De vrijwilligers van het Kluspunt weten van aanpakken. Ze zijn handig, betrouwbaar en hebben een luisterend oor. Voor grotere klussen werkt het Kluspunt nauw samen met de stichting Present. Ter aanvulling van de huidige klusmaatjes is het Kluspunt op zoek naar nieuwe klusmaatjes. Dus heb jij twee rechterhanden dan ben jij de vrijwilliger waar het Kluspunt naar op zoek is. Tijdens deze coronaperiode worden vooral buitenklussen gedaan. Zodra het weer kan zullen ook, in overleg met de klusser, andere klussen weer opgepakt worden. Aanmelden kan via info@vpwinterswijk.nl of bel tijdens werkdagen 0543 – 200026.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden