Digitale collecte door scouting voor Jantje Beton

WINTERSWIJK - Jaarlijks gaat Scouting Winterswijk samen met het Budocentrum Winterswijk langs de deuren om te collecteren voor Jantje Beton. Vanwege corona heeft Scouting Winterswijk dit jaar besloten om niet langs de deuren te gaan, maar wordt er digitaal gecollecteerd. De collecteweek is van 8 tot en met 13 maart.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich inzet voor meer en uitdagender speelruimte. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Buitenspelen wordt helaas steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen.

De Winterswijkse Scouting vereniging weet hoe belangrijk, hoe leuk, hoe gezond en hoe uitdagend buiten spelen kan zijn. Om de wereld om je heen te ontdekken door middel van spelen. Iets wat verankerd zit in het scouting spel. Dit zou voor ieder kind mogelijk moeten zijn. Gewoon lekker en veilig buiten spelen. Daarom gaan de scoutingleden al jaren langs de deuren om te collecteren voor Jantje Beton. Via een link op de website, Facebookpagina of Instagram is het mogelijk om digitaal te collecteren.


www.scoutingwinterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden