Collecte Amnesty op andere manier

WINTERSWIJK - De collectant van Amnesty zou week 14-20 maart voor de deur staan, maar vanwege corona wordt de collecte dit jaar anders.

Zoals bekend staat Amnesty wereldwijd voor de mensenrechten, vrijheid van meningsuiting. Recente voorbeelden zijn het opkomen voor de Russische activist Navalny, de Egyptische journaliste Solafa Magdy sinds 2019 gevangen en gemarteld, de dreigende executie van de Iraanse arts Djalali wegens ‘spionage’ ter dood veroordeeld.
Om deze en talloze andere schrijnende gevallen te hulp te komen heeft de vrijwilligersorganisatie Amnesty dringend geld nodig. Om dit voor 2021 mogelijk te maken zal Amnesty vanwege de coronapandemie ook in Winterswijk het anders moeten doen. Dit jaar zullen de collectanten iedereen uitnodigen een bijdrage via de digitale collectebus (IDEAL QR-code) te geven. Dit gebeurt via de mail, Whatsapp, social media, flyer in de brievenbus of scannen van de QR-code op een raamposter. Uiteraard kan men ook doneren via het rekeningnummer van Amnesty International: NL43 TRIO 0198100000.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden