Diamant voor Wim en Dirkje Klanderman
Wim en Dirkje Klanderman-Hijink. Foto: PR
Wim en Dirkje Klanderman-Hijink. Foto: PR

Diamant voor Wim en Dirkje Klanderman

MEDDO - Op woensdag 24 februari zijn Wim Klanderman en Dirkje Klanderman-Hijink zestig jaar getrouwd.

Een, normaal gesproken, feestelijk moment, ware het niet dat er nu eenmaal coronamaatregelen gelden. Het feest, dus borrelen, muziek, dansje, een heel aantal mensen erbij, gaat in ieder geval op dit moment niet door, maar er wordt wel geprobeerd om de dag toch nog opmerkelijk te laten verlopen, en de bruid en bruidegom te verrassen.

De buurt heeft gezorgd voor de boog en voor de dag zelf zijn er zaken geregeld die van de standaard dagindeling afwijken. Wat precies, dat blijft nog even een verrassing voor het bruidspaar.

Beide echtelieden zijn in hun woonplaats Meddo behoorlijk bekend. Ze hebben in al die jaren bijvoorbeeld nog weinig wedstrijden van Meddo 1 gemist, zowel thuis- als uitwedstrijden. Ook waren ze geregeld bij wedstrijden van kinderen en kleinkinderen aanwezig. Wim is nog steeds betrokken bij de onderhoudsgroep van Sportclub Meddo, die het complex onderhoudt. Ook verzorgt hij af en toe nog wat onderhoudsklussen bij verenigingsgebouw De Eendracht. Daarnaast gaat hij al jaren voor SC Meddo met donateurskaarten rond.

Eveneens al jaren haalt de contributie voor het Algemeen Meddo’s Belang en voor Vereniging Volksfeest op. Bij iedereen aan huis komen en dan ook even een gesprekje. Ook dat maakt je bekend, natuurlijk.

Dirkje is, ondanks haar 80 jaren, nog steeds bij '' De Meddose Gym'. Nu even niet, maar normaliter elke dinsdag sportieve beweging in de Meddose gymzaal. En als er wat georganiseerd wordt door BKZ Vrouwen (voorheen ZijAKtief) in Meddo is ze er ook altijd wel bij.

En dan is er nog de bloemenwagen van Corso Club Meddo voor het 'Winterswijks Feest'. Knollen poten, onderhouden, bloemen plukken, konten, lijmen, beiden zetten zich elk jaar weer hevig in om er, samen met heel veel anderen, een schitterende wagen van te maken. Al een aantal keren met prachtig succes. En ze laten zich altijd zien bij de carnavalsavonden van CV De Knorrepotten.

En dan is er ook altijd aandacht voor vrienden, familie en de drie kinderen, de 'schoonkinderen', de zeven kleinkinderen en de vijf achterkleinkinderen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden