12.500 euro voor Winterswijkse kunst en cultuur

12.500 euro voor Winterswijkse kunst en cultuur

WINTERSWIJK - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 294 projecten ondersteund. Daarmee werd er € 811.766 gegeven aan cultuur en natuur in de regio. In Winterswijk werd in totaal 12.500 euro toegekend.

De Stichting Landschapskudde Oost Achterhoek ontvang 7.187 euro voor de realisatie van een belevenisboerderij in Winterswijk. Stichting Landschapskudde Oost Achterhoek ontvangt daarnaast 313 euro. Stichting Historische Kring Kotten mag rekenen op 1000 euro voor de expositie Achterhoekers en West-Münsterländer. Stichting Villa Mondriaan krijgt voor de kostuumtentoonstelling Ferengi een bijdrage van 3000 euro. De Ratumse Muziekvereniging Crescendo ontvangt voor het tot stand brengen van het jubileumconcert 1000 euro.

In het afgelopen kwartaal kregen 53 nieuwe projecten een bijdrage toegekend door het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Oene Fonds, Cultuurfonds Hattem en het Jacob van Zijverden Fonds.

Particulier geld
Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen
In 2021 kunnen er nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor bijzondere projecten in Gelderland. De eerste deadline hiervoor is 18 januari 2021. Later in het jaar zijn nog drie verdeelrondes. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden