Albert Pomper (r) en zijn opvolger Paul de Goeij. Foto Lineke Voltman

Albert Pomper (r) en zijn opvolger Paul de Goeij. Foto Lineke Voltman

‘De mooie gesprekken met vaste klanten zal ik zeker gaan missen’

Algemeen

WINTERSWIJK - Al 50 jaar staat Albert Pomper met zijn kaashandel op de markt in Winterswijk maar daar komt 19 december een eind aan. Maar dat betekent niet dan Pomper Kaas uit Winterswijk verdwijnt. Er is inmiddels een opvolger gevonden: Paul de Goeij neemt de zaak over.

Door Lineke Voltman

Winterswijk – Pomper Kaas, opgericht door de grootvader van Albert, bestaat volgend jaar 100 jaar. Naast de markt in Winterswijk staat Pomper ook op de markten in Dinxperlo en Doetinchem. Albert heeft de zaak 45 jaar geleden overgenomen. De 66-jarige eigenaar vindt dat nu de tijd gekomen is om te stoppen. “Ik sta inmiddels 50 jaar op de markt, de eerste vijf jaren samen met mijn vader, daarna heb ik met mijn vrouw de zaak voortgezet. De beslissing om te stoppen was niet makkelijk, we hebben veel vaste klanten en met hen heb je hele mooie gesprekken die lang niet altijd over kaas gaan.”

Afscheidscadeaus
Dat ook de klanten de goede relatie waarderen blijkt uit het feit dat Pomper deze middag verschillende afscheidscadeaus krijgt aangeboden. Een klant uit Groenlo, die al vanaf 1974 bij hem kaas koopt, overhandigt een fles port . “Ik weet dat Albert graag aan het eind van de middag een stukje kaas eet met een goed glas port. Daarnaast was hij op 3 december ook nog jarig.“

Nieuwe eigenaar
Met het stoppen van Pomper komt er een einde aan een familietraditie. "Mijn zoon heeft een andere keuze gemaakt, we hebben het uitvoerig besproken en het is goed zo. De nieuwe eigenaar is Paul de Goeij . De familie de Goeij heeft een kaasgroothandel in Woerden, waar we al 30 jaar klant zijn. Paul had wel interesse om de zaak over te nemen. Hij loopt al twee jaar met me mee op de markten en kent inmiddels ook vele klanten.”

Op de vraag of de nieuwe eigenaar veel gaat veranderen zegt De Goeij: "In eerste instantie niet. We nemen de vaste medewerkers over en er komen enkele nieuwe bij. We staan ook op dezelfde markten. De naam Pomper Kaas blijft voorlopig ter ere van de familie en het feit dat Pomper Kaas volgend jaar 100 jaar bestaat en daar gaan we beslist aandacht aan schenken met leuke acties.” Pomper hoopt wel dat De Goeij op termijn eigen initiatief gaat ontplooien en de zaak gaat aanpassen aan de moderne tijd. "Op mijn leeftijd had ik daar geen zin meer in.”

Moeilijk jaar
Over het afgelopen ‘corona’ jaar zegt Pomper: “Het was een moeilijk jaar, de markt heeft een tijd stilgelegen en is weer opgestart op een andere locatie. Dat was een goede beslissing. Het was een jaar waarin we veel voorzorgsmaatregelen hebben moeten nemen en we veel minder omzet hebben gedraaid, maar in vergelijking met bv. de horeca mogen we van geluk spreken dat we op deze manier door konden gaan.”

Vervelen zal Pomper zich niet als hij niet meer op de markten staat. “Eerst ga ik een poosje genieten van de rust. Ik houd erg van kunst en bezoek graag musea, verder maak ik abstracte schilderijen met ollieverf, daar krijg ik nu meer tijd voor.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant