<p>ASE Justice el Jamaal. Foto: Reindert Jansen</p>

ASE Justice el Jamaal. Foto: Reindert Jansen

Gitzwarte Arabische volbloedhengst uit Woold verkocht naar Australië

WOOLD - De pas 1-jarige Arabische volbloedhengst ASE Justice el Jamaal gaat wel een hele verre reis maken. Hij is namelijk verkocht naar Australië. De schitterende gitzwarte jonge hengst is gefokte door Louis Vulker en Talitha Bakker van de Arabische volbloedpaarden fokkerij Arabian Stud Europe in Winterswijk-Woold.

ASE Justice el Jamaal is een zoon van de wereldberoemde hengst WH Justice en komt uit de merrie Geraldyne el Jamaal, die Talitha 5 jaar geleden zelf uit Brazilië heeft geïmporteerd. Deze merrie is wereldwijd zeer geliefd, gezien ze nog een van laatste producerende directe dochters is van de legendarische hengst Ali Jamaal, waarvan er slechts een handvol in Europa over zijn.

ASE Justice el Jamaal is de eerste zwarte zoon van WH Justice wat hem extra bijzonder maakt. Er waren zeer veel kapers op de kust. Uiteindelijk is de keuze gemaakt om met de Australische koper in zee te gaan. De jonge hengst zal nog twee jaar de fokkerij in Europa bedienen voor hij de lange overtocht gaat maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden