Ook de Knorrepotten ontspringen de polonaise niet

Algemeen

MEDDO - Normaal gesproken beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe carnavalsseizoen eigenlijk al direct na carnaval. Men zit dan als raad van elf alweer snel bij elkaar om alles te evalueren en zo nodig notities te maken over dingen die beter of anders kunnen. Ook nieuwe ideeën ontstaan soms alweer op de carnavalsavond.

De eerste vergadering kon nog gewoon met zijn allen bij elkaar aan één tafel. Bij de tweede bijeenkomst zat men op anderhalve meter van elkaar. Bij de laatste vergadering was het contact via beeldbellen, wat ook wel weer hilarische taferelen opleverde. Zo was bij de ene de batterij ineens leeg en bleek bij de ander de wasmachine klaar en klonk een luid gepiep. Ook viel het ineens op dat één raad van elf lid toch wel heel erg kaal begint te worden.
Bij de eerste vergaderingen kwam ook de buutavond ter sprake. De avond was al gepland voor zaterdag 7 november. Op deze avond komen normaal gesproken dan een aantal buutreedners hun humoristische act opvoeren en wordt het nieuwe prinsenpaar bekend gemaakt. Dit alles wordt opgevrolijkt door de dansmarietjes en wordt alles aan elkaar gepraat door de Vorst. Uiteraard allemaal onder het genot van een lekker drankje. Op een paar details na was er al veel in kannen en kruiken voor deze avond.

Maar corona gooit roet in het eten. Al gauw bleek dat plan A de prullenbak in kon. Dan maar plan B: een buutavond via een livestream. Dit is voor de raad van elf ook een geheel nieuwe werkwijze. Ook hiervoor werd van alles en nog wat in het werk gesteld en weer werden er een paar leuke dingen bedacht. De vereniging zou dan met een select gezelschap een leuke avond proberen in elkaar te draaien. Ondanks dat het nieuw is, zagen iedereen het wel zitten.

Toen volgde echter weer een persconferentie vanuit Den Haag. Door de opgelegde restricties kon ook Plan B kan helaas in diezelfde prullenbak. Omdat men tijdens de opnames met een aantal mensen bij elkaar zou zijn, kon dit dus óók niet doorgaan. Maar helemaal niets doen is geen optie voor de Knorrepotten. Op het moment wordt er gewerkt aan plan C. Plan C wordt op 7 november op het wereldwijde web geplaatst. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Misschien is dankzij dit bericht de interesse gewekt om dit digitale spektakel te gaan bekijken. Dat kan op www.meddo.net daar komt de link te staan naar het digitale feestje. "Wij hopen namens de raad van elf, dat u allemaal deze coronatijd gezond doorkomt en zodra het kan u weer te zien op onze buutavond of op onze carnaval. Alaaf!", besluit het bestuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant