Trio André Kerver. Foto: André Kerver
Trio André Kerver. Foto: André Kerver

Geplande concerten Doopsgezind Kerkje nu in De Storm

Algemeen

WINTERSWIJK - Doordat veel geplande activiteiten niet konden doorgaan dit voorjaar, zijn ze verplaatst naar het najaar en naar een andere locatie. Het Doopsgezinde Kerkje is in verband met coronamaatregelen te klein voor diverse activiteiten.

De Stichting Cultureel Beheer van het Doopsgezind Kerkje Winterswijk heeft theater De Storm bereid gevonden om op zondagmiddag 13 september Trio André Kerver te laten optreden. Kaarten kunnen nog besteld worden via Theater De Storm, maar helaas niet op de dag zelf aan de deur gekocht worden. Op het programma staat Beethoven voor klarinet, piano en cello.

André Kerver was soloklarinettist in het Orkest van het Oosten en internationaal actief als docent, kamermusicus en solist. Hij werkte onder andere met Jaap van Zweden. Hij trad op in de meeste Europese landen, Amerika, China en India. Zijn trio wordt gecomplementeerd door de pianiste Ksenia Kouzmenko en de celliste Lucie Stepanova. Ze spelen in dit Beethovenjaar het mooie Trio opus 11 van Beethoven en daarnaast nog een trio van Brahms.

Op vrijdagmorgen 18 september is het waarschijnlijk wel mogelijk om de lezing van Josée Claassen in het Kerkje door te laten gaan. Claassen verbindt de beeldende kunst van Klimt met de muziek in ‘Gustav Klimt en de Klanken van Wenen’, maar alleen voor een beperkt aantal belangstellenden die zich gemeld hebben via 06-13010517.
Het Kerkje biedt nu plaats aan maximaal 20 personen die elk anderhalve meter van elkaar af moeten blijven zitten. Op de panelen van het door Fons Kwak weer prachtig geschilderde kerkje, hangen nog dit jaar de schilderijen van Bram Obbink. De activiteiten van de Stichting Cultureel Beheer van het Doopsgezind Kerkje in Winterswijk die doorgang kunnen vinden worden aangekondigd op aanplakbiljetten op diverse plaatsen en via de gebruikelijke media.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant