Jan en Stien 70 jaar getrouw. Foto: Jan van der Lende
Jan en Stien 70 jaar getrouw. Foto: Jan van der Lende

Jan en Stien 70 jaar getrouwd

Prachtige dag voor platina bruidspaar

WINTERSWIJK - Op dinsdag 23 juni 2020 was het 70 jaar geleden dat Jan en Stien van der Lende-Kobus (respectievelijk 94 en 91 jaar) in het huwelijk traden. Jan kwam destijds terug uit Nederlands-Indië en daarna zijn Stien en Jan vrij snel getrouwd. Uit het huwelijk zijn zes kinderen voortgekomen. Ook zijn er vijftien kleinkinderen en tot nu toe acht achterkleinkinderen.

Jan komt zelf uit een gezin met 6 kinderen. Jan ging met zevenenvijftig jaar met de VUT destijds, na een werkzaam leven bij de Nedap.
Stien heeft lang voor de belastingdienst gewerkt. Stientje komt uit een gezin van 10 kinderen en dat gezin groeide op in Winterswijk. De vader en moeder van Jan zijn destijds van uit Friesland naar de Achterhoek gekomen.

Het platina bruidspaar is in totaal zes maal verhuisd in 70 jaar. Op dit moment wonen ze met veel plezier op de vijfde etage in de Pelkwijk.
De viering van een 70-jarig huwelijk was een prachtige, gezellig dag met familie. Wegens de coronarichtlijnen kon burgemeester Joris Bengevoord helaas niet persoonlijk de felicitaties overbrengen. Dat vond het bruidspaar wel jammer maar ook begrijpelijk.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden