Faillissement leidt tot einde Sportcentrum De Tuunte
De Tuunte sportcentrum: einde van een tijdperk. Foto: Han van de Laar
De Tuunte sportcentrum: einde van een tijdperk. Foto: Han van de Laar

Faillissement leidt tot einde Sportcentrum De Tuunte

Bewoners Roelvinkstraat blij met afgelasten 24-uurs fitness Anytime

WINTERSWIJK - De plannen voor een 24-uurs fitnesscentrum Anytime van Gert Bongers en René Grevers in de leegstaande winkelruimte aan de Roelvinkstraat naast de Eko Plaza zijn door het faillissement van Adapto Exploitatie, waar onder andere Sportcentrum De Tuunte deel van uit maakte, komen te vervallen.

Door Han van de Laar

Johan Winkelhorst is één van de dertien bewoners van een appartement aan de Roelvinkstraat. Johan: “Ik praat namens mezelf en ik vind het faillissement natuurlijk zeer triest voor alle zestien medewerkers en andere betrokkenen, maar wij zijn wel blij dat de plannen voor een 24-uurs sportschool daarmee van de baan zijn. Eerlijk gezegd had ik toch niet verwacht dat de gemeente een vergunning hiervoor zou afgeven. Diverse keren zijn de ingediende plannen teruggestuurd naar de indiener, omdat ze onvolledig of onvoldoende waren. Ook een advocaat, die inmiddels door een van de bewoners was ingeschakeld, gaf de sportschool weinig kans, gezien de notariële akte, waarin staat dat de benedenverdieping er is voor opslag en de begane grond een winkelbestemming heeft. Boven betreft het een woonbestemming. Wijzigingen van deze functies kan alleen als er een meerderheid van eigenaren dit wil veranderen. ”

Bijeenkomst
In maart was er voor alle betrokkenen nog een bijeenkomst in het Kronenhuis. Hier werden door de eigenaren van de Tuunte en een akoestisch bureau uitleg gegeven over de metingen. Johan: “Die bijeenkomst was een lachertje. Het gaf geen inzicht in de werkwijze en ik vond dat we onvoldoende informatie kregen. Inmiddels was ik ook al gehoord door een gemeenteambtenaar over de aanvraag en dat versterkte mijn opvatting dat het plan het niet zou redden.”

Coronavirus
Uiteindelijk heeft het coronavirus en de daaruit voortvloeiende maatregelen de doorslag gegeven voor het faillissement van het Sportcentrum. In een brief aan de leden van de sportschool schreven de eigenaren het volgende: “De ingrijpende (financiële) gevolgen van de coronacrisis in combinatie met tegenslagen op onze beoogde nieuwe locatie voor de fitness, liggen hieraan ten grondslag. Daarom komt er nu helaas een einde aan de activiteiten van Sportcentrum de Tuunte.”
De bewoners en eigenaren van het appartementencomplex halen opgelucht adem. Johan: “Ons bezwaar gold vooral de 24-uurs openstelling en de te verwachten geluidsoverlast. We hopen dat er snel een leuke, gewone winkel in de leegstaande ruimte komt. Daartegen hebben we uiteraard geen bezwaar.”
Gert Bongers is gevraagd om een reactie, maar was niet bereikbaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden