Mark van Dam (linksboven), Harrie Garritsen (linksonder), Johan Mateman (rechtsboven en René Vielvoije (rechtsonder) hebben elkaar gevonden in Boogie Woogie. Foto: Han van de Laar
Mark van Dam (linksboven), Harrie Garritsen (linksonder), Johan Mateman (rechtsboven en René Vielvoije (rechtsonder) hebben elkaar gevonden in Boogie Woogie. Foto: Han van de Laar

Boogie Woogie biedt onderdak voor activiteiten WUh

Succesvolle zoektocht Winterswijkse Uitdaging

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - In de zoektocht naar nieuwe huisvesting kwam de Winterswijkse Uitdaging huis (WUh) bij Boogie Woogie terecht. Alsof ze voor elkaar zijn geschapen, zo goed klikte het meteen. Het was weliswaar even puzzelen voor Johan Mateman, conciërge bij Boogie Woogie, maar die puzzel bleek prima op te lossen. Ook Mark van Dam, voorzitter van de WUh is erg in zijn nopjes. “Het was even schrikken toen we hoorden dat Jan Snaphaan de voormalige SNS-bank had gekocht en wij per juli elders moesten uitkijken naar huisvesting, maar na een intensieve zoektocht zijn we nu allemaal heel tevreden.”

Harrie Garritsen, coördinator van de WUh: “Voor ons was het belangrijk dat we met al onze circa dertig verschillende activiteiten bij elkaar konden blijven. Overigens mag wel worden gezegd dat we alle medewerking van Jan Snaphaan hebben gekregen tijdens onze zoektocht, zelfs tot het faciliteren van onze verhuizing aan toe. Binnenkort wordt in het SNS gebouw overigens begonnen met de verbouwing tot een sportschool.”

Ideale combinatie
René Vielvoije, interim directeur van Boogie Woogie: “Onze activiteiten en die van de WUh lopen voor een klein deel parallel, maar veel meer nog vinden ze niet tegelijkertijd plaats. Het is echt knap hoe Johan het allemaal heeft kunnen inplannen, zoals het vinden van de juiste plekken en tijdstippen voor bijvoorbeeld Humanitas, de fietsen uitleen, het Vrijwilligerspunt en ’t Stekkie, de vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijk handicap. Het hele gebouw is toegankelijk voor rolstoelen. Kortom, een ideale combinatie.”
Johan: “Het enige dat we niet in de hand hebben, is hoe het verder gaat met het coronavirus. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen, zoals 1,5 meter afstand en een beperkt aantal bezoekers tegelijk in het gebouw. Dat blijft een kwestie van goed inplannen. Als het allemaal lukt, gaan we vanaf september weer officieel open, ook voor de muzieklessen, die nu deels digitaal worden gegeven.”
Harrie: “We zijn er trots op dat dit is gelukt. Ook de gemeente is blij met deze oplossing, zo kregen we van wethouder Elvira Schepers te horen. Het is voor iedereen, gezien de omstandigheden, een win-win situatie.”

Inloop
Aan het gebouw hoeft niet veel te gebeuren. Er komt wel een eigen balie, die bemand wordt door de vrijwilligers van de WUh. De inloop blijft gewoon bestaan. De nieuwe omgeving wordt, zo zijn de eerste reacties, als huiselijk en gezellig ervaren. Het gebouw telt drie verdiepingen en biedt dus veel mogelijkheden. Mark: “Er zijn nog meer opties geweest waar we naar hebben gekeken, maar nergens paste het zo perfect als bij Boogie Woogie. Er was meteen een wederzijdse klik. Dit najaar gaan we samenwerking evalueren.” René: “Dit staat los van het Cultuurkwartier. Of en hoe dit zal meespelen, is nu niet aan de orde. Dat komt wel, zodra het zover is. Voor nu zijn we blij met deze constructie!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden