Tips goedkoop geld lenen

Tips goedkoop geld lenen

Als je naar de reclames van diverse kredietverstrekkers kijkt, lijkt het alsof het zeer gemakkelijk is om goedkoop geld te lenen. Wat niet direct duidelijk naar voren komt is dat het rentepercentage waarmee geadverteerd wordt maar voor een beperkt aantal consumenten geldig is. Gemakkelijk en goedkoop geld lenen is dus niet voor iedereen aan de orde. In dit artikel zullen we toelichten in welke situaties het verstandig is om gebruik te maken van een lening. Daarnaast zullen we enkele tips geven waarop je kunt letten indien je goedkoop geld wilt lenen.

Wanneer lenen?

Het is niet altijd verstandig om een lening af te sluiten, geld lenen kost je uiteindelijk altijd meer. Veel consumenten hebben vrij opneembaar spaargeld, het is dan ook verstandiger om hiermee iets te betalen. Uitzondering kan zijn wanneer je van plan bent een woning te kopen, of een woning te verbouwen, dit hangt af van je persoonlijke situatie.

Wil je een lening aanvragen voor een bepaald product? In dat geval is het handig om rekening te houden met de gebruiksduur. Wil je bijvoorbeeld een auto financieren en ben je van plan om 5 jaar in deze auto te rijden? Zorg er dan voor dat de looptijd niet langer is, anders blijf je aan het einde met een restschuld zitten.

Tips geld lenen

De meest belangrijke tip is om te gaan vergelijken, je bespaart hierdoor al snel veel geld. De vergelijkingssites Geld.nl en Rente.nl zijn hiervoor goede opties. Bij het vergelijken is het verstandig om rekening te houden met het volgende:

1) Wil je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Dit is met name afhankelijk van het doel van de lening, beide hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen.

2) Looptijd lening. Wanneer is deze afbetaald? En past dit bij de gebruiksduur van het product?

3) Hoogte aflossing. Wat zijn de maandelijkse kosten? En heb je hiervoor de financiële ruimte?

4) Effectieve rente. Wat zijn de jaarlijkse kosten, hoe hoog is de rente?

5) Leningen oversluiten. Wanneer je meerdere leningen hebt is het doorgaans voordeliger deze samen te voegen.

6) Geldigheid offerte. Een offerte en met name een lage rente heeft soms een beperkte geldigheid. Kredietverstrekkers willen dat je hierdoor snel een keuze maakt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Rente.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden