Avondcafé voor mensen met autisme slaat aan

WINTERSWIJK - Al een aantal maanden wordt er elke eerste vrijdagavond van de maand een avondcafé voor mensen met autisme gehouden bij de WUh. In september is er samen met organisaties die zich spontaan hadden gemeld met deze pilot gestart. Inmiddels kan gezegd worden dat het avondcafé aanslaat bij de bezoekers.

Het avondcafé is bedoeld om mensen met autisme een gezellige avond te bezorgen en in contact te laten komen met gelijkgestemden. Onder het genot van een hapje en drankje kan men een praatje maken, een spelletje spelen of gewoon relaxen. Er is inmiddels een stijgende lijn in de opkomst te zien. Ook zijn er mensen die regelmatig terug komen. Zij waarderen vooral de gezellige, ongedwongen sfeer en het samenzijn met gelijkgestemden in de juiste ambiance. De organisatoren van het avondcafé zijn hier erg blij mee, want zij willen graag een veilige basis creëren voor de bezoekers.

Voor de doelgroep is het moeilijk om de eerste stap te zetten. Hopelijk lijkt het jou ook wat om een avondcafé te bezoeken en durf je toch die eerste stap te zetten. Je bent van harte welkom. Tijdens deze avond moet er helemaal niets, het gaat om een fijne, plezierige avond. Wil je maar heel even blijven, dan is dat ook prima. Het café is er voor jou, door jou wordt het wat jij wilt. Als je graag samen met een familielid of begeleider komt, is dat ook geen probleem.
Ook in 2020 worden er weer avondcafés gehouden op elke eerste vrijdagavond van de maand. Alle mensen met autisme van 16 jaar en ouder, hun familie en begeleiders zijn welkom. Er wordt om 20.00 uur gestart met een pubquiz en verder kan men spellen spelen of met anderen kletsen. De avond duurt tot 22.00 uur. Het eerstvolgende avondcafé is op 7 februari bij de Wuh, Torenstraat 9. Het avondcafé is op de eerste verdieping in een prikkelarme omgeving. Meer informatie is te vinden op: de site.


www.autismeavondcafe.nl

Meer berichten