Eendracht speelt Als i'j veult wat ik veule. Foto: PR
Eendracht speelt Als i'j veult wat ik veule. Foto: PR

Eendracht speelt 'Als i'j veult wat ik veule'

Algemeen

MEDDO - 'Nao een hoop geveul' is toneelvereniging Eendracht er helemaal klaar voor. De vereniging uit Meddo brengt op vrijdag en zaterdag 7 en 8 februari (aanvang 20.00 uur) En op zondag 9 februari (aanvang 14.30 uur) in zaal de Eendracht in Meddo het stuk j 'Als i'j veult wat ik veule' op de planken. Entree bedraagt 6 euro. Donateurs en jeugd onder 16 gratis.

De spelersgroep heeft er zin in. Na maanden lange studie brengen spelen zij dit vrolijke blijspel in drie bedrijven geschreven door Evelien Evers. De regie is in handen van Reinier te Linde.

Het stuk speelt zich af in de kantine van een garagebedrijf, annex benzinepomp. Voor Joost de Vries en zijn vrouw Sien die dit bedrijf runnen valt het allemaal niet mee. Oma die haar appartementje heeft naast het bedrijf en last heeft van een chronische klaagziekte komt te pas en te onpas binnen vallen. Daarnaast hebben de bazige schoonzus Dora en haar minder begaafde dochter Elsbeth tijdelijk intrek genomen in huize de Vries. Als Joost een nieuwe monteur aanstelt, namelijk Jannet, wordt voor Hein, die al jaren in dienst, is de boel te klein.
"Vrouwleu heurt kousen te stoppen en aoverhemden te strieken, en neet op de rugge onder een auto te liggen", zo vind Hein.
Sam, de zoon van de garagehouders en Bart, een vertegenwoordiger, hebben echter totaal geen moeite met Jannet. Integendeel! Zij zoemen als bijen om haar heen. En dan is er nog Betsie, een lastige klant die onlangs de hoofdprijs in de Staatsloterij gewonnen heeft en nu naast haar schoenen loopt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant