Het waargebeurde verhaal achter het vinden van 'De kus van Lennart'

Algemeen

Wendy lanceert boek op Wereld-LichtjesDag

WINTERSWIJK – De in Winterswijk geboren Wendy Marsman-Bouwhuis wist als klein meisje al: 'ooit schrijf ik een boek'. Op de dag dat ze haar zoontje dood vond, 3 augustus 2011, wist ze waarover dat boek zou gaan. Intuïtief wist ze dat haar gezonde zoontje zou komen te overlijden. Ze durfde dat niet te delen. Angst dat ze bij haar zoon weggehaald zou worden, hield haar tegen om artsen en familie te vertellen dat ze dacht dat Lennart ziek was. Het boek verschijnt op 8 december, WereldLichtjesDag.

'Op dinsdag 8 februari 2011 bel ik met mijn leidinggevende. Ik heb Lennart weer, of zal ik zeggen nog steeds, warm op mijn schoot. 'Hallo, met Wendy, ik meld mij ziek. Ik ben op. Het gaat niet meer. Ik denk dat ik er een tijdje niet ben.' Kort daarna leg ik neer. Mijn werkgever eist een onderzoek. Ik vind dat prima. Een diagnose betekent dat ik thuis kan zijn bij Lennart. Precies waar ik voel dat ik moet zijn. Via de huisarts kom ik terecht bij de psychiatrisch verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik krijg de diagnose depressief. Ik weet dat ik dat niet ben.'

Huisarts bellen
Op 3 augustus 2011 zou ze de huisarts bellen om te vragen of er meer onderzoek bij Lennart gedaan kon worden. Haar gevoel dat er meer speelde, naast haar gedachten dat ze geen aandachtstrekker wilden zijn, hadden eindelijk een datum na de vakantie gekozen om toch naar de huisarts te stappen. Tegen alle adviezen van iedereen in, want ze was overbezorgd, zou ze 3 augustus bellen. Ze belde ook op 3 augustus met de mededeling dat Lennart die nacht was overleden.

Moeder van dat overleden kind
'Je leven is nu over, hier kom jij nooit meer overheen'. Hoe ga ik om met het beeld dat mensen hebben van een moeder van een overleden kind? Als je kindje overlijdt, geloven mensen dat dat het ergste is dat je mee kan maken als ouder. Ik werd die moeder van een overleden kind. In dit boek neemt Wendy Marsman je mee in haar persoonlijke verhaal. Vol pijn, verdriet, rouw en zeker ook verwondering en het weer voelen van een diepe liefde na het verliezen van hun Lennart. Wendy geloofde dat het overlijden van Lennart niet voor niets is gebeurd. Ze koos voor zichzelf, voor haar leven.
Wendy Marsman (1973) is sinds zes jaar ondernemer en coach. Ze heeft waardevolle lessen uit de dood mogen halen. Lessen kunnen groot en zwaar zijn, klein en licht. Iedereen krijgt zijn of haar lessen en de vraag is of je er iets uit kunt halen, iets mee kan nemen. Daar helpt Wendy bij.
De laatste kus, ISBN: 9789492723833

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk