Het schooldamtoernooi wordt weer gespeeld op de speciale damsets. Foto: PR
Het schooldamtoernooi wordt weer gespeeld op de speciale damsets. Foto: PR (Foto: )

Schooldamtoernooi en damtraining

WINTERSWIJK - Op woensdagmiddag 20 november wordt in de voetbalkantine van FC Trias het schooldamkampioenschap van Winterswijk voor basisscholen gehouden. Vanaf 15.00 uur srijden de teams, bestaande uit minimaal vier personen, om de Winterswijkse schooldamtitel. Naast het kampioenschap staat ook plaatsing voor de halve finale van Gelderland op het spel. Tussen 17.00 en 17.30 uur is duidelijk wie de nieuwe kampioen is, of dat OBS 't Waliën haar titel weet te verdedigen. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Damtraining
Voor deelnemende schooldammers en andere geïnteresseerde kinderen houdt WDV op woensdag 13 november een damtraining. Hier kunnen deelnemers enkele slimme trucs leren en daarna een dampartij spelen. Inloop is vanaf 18 uur en de training duurt tot uiterlijk 19.30 uur. Locatie is gebouw 't Hakkie van speeltuin Hakkelerkamp, Beuzenes 48 in Winterswijk. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis.
Enkele scholen hebben zich al aangemeld voor het schooldamtoernooi, maar er is nog plaats voor meer teams. Kinderen die nog mee willen doen aan het toernooi, kunnen informeren bij hun school voor de inschrijving. De aanmelding moet uiterlijk donderdag 14 november binnen zijn bij de WDV.

Meer informatie over WDV en het damspel, zie: www.damclubwinterswijk.nl.

Meer berichten