De burgemeester spreekt Eg Waaijman toe.  Foto: Peter Latumaerissa
De burgemeester spreekt Eg Waaijman toe. Foto: Peter Latumaerissa

Lintje voor Eg Waaijman

Algemeen

Lintje voor Eg Waaijman

WINTERSWIJK - Eg Waaijman (59) uit Winterswijk is maandag bij zijn afscheid als secretaris van de Vereeniging Volksfeest Winterswijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Joris Bengevoord reikte de Koninklijke onderscheiding maandagavond aan hem uit tijdens de algemene bestuursvergadering van de Vereeniging Volksfeest Winterswijk in Theater De Storm. In deze vergadering nam Eg Waaijman afscheid van het dagelijks bestuur. Eg Waaijman heeft zich meer dan twintig jaar ingezet voor de Vereeniging Volksfeest Winterswijk. In 1998 werd hij algemeen bestuurslid en lid van de technische commissie bloemencorso. In 2008 trad hij toe tot het hoofdbestuur en vervulde hij de functie van voorzitter van de optochtcommissie. De optochtcommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in Winterswijk. In 2011 werd Waaijman secretaris van het Dagelijks Bestuur van de Vereeniging Volksfeest Winterswijk.
Eg Waaijman is directeur/eigenaar van Motion Control Automation B.V. in Varsseveld. Daarnaast is hij sinds 2007 actief binnen de Varsseveldse Industriële Vereniging (VIV), een samenwerkingsverband van Varsseveldse industriële ondernemingen. Als lid van de commissie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zet hij zich in voor maatschappelijke projecten, onder andere door sponsoring van verschillende evenementen, verenigingen en initiatieven in Varsseveld. Daarnaast is Waaijman al vele jaren op vrijwillige basis medeorganisator van de traditionele Open Dagen van de VIV, een evenement dat elke vijf jaar georganiseerd wordt en waarbij vele mensen kunnen kennis maken met de bedrijven in Varsseveld.
In 2016 nam Eg Waaijman het initiatief tot de oprichting van de stichting Countdown Winterswijk, waarvan hij tot 2019 tevens bestuurslid was. Het doel van de stichting is het organiseren van een groot oud en nieuw feest in Winterswijk met een vuurwerkshow en muziek. De vuurwerkshow is gratis toegankelijk voor het publiek. De financiering is via sponsorwerving door de Eg Waaijman gerealiseerd. Daarnaast vervulde Waaijman een actieve rol bij de voorbereiding en opbouw van het evenement.

Foto: Peter Latumaerissa
Felicitaties en bloemen namens het bestuur van Vereeniging Volksfeest. Foto: Peter Latumaerissa
Afbeelding
Eg Waaijman bekijkt zijn lintje. Foto: Peter Latumaerissa
Foto: Peter Latumaerissa
Foto: Peter Latumaerissa

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant