Collectant Marjolein gaat ook op pad met de collectebus. Foto: PR
Collectant Marjolein gaat ook op pad met de collectebus. Foto: PR

Dierenbescherming zoekt collectanten

Algemeen

WINTERSWIJK - De Dierenbescherming zet zich dag in, dag uit, in voor dieren in nood, ook in Winterswijk. Dat doen ze met onder meer dierenambulances, dierenopvangcentra en inspecteurs. De activiteiten van de dierenbescherming worden mede gefinancierd uit de opbrengsten van een collecte. Die collecte vindt plaats in de week van 30 september tot en met 5 oktober. Voor deze collecte zoekt Dierenbescherming nog collectanten.

In Nederland leven miljoenen dieren. Huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen.
Ook maakt de organisatie maakt zich sterk om het leven van wilde dieren te beschermen en riep ze het Beter Levenkeurmerk in het leven om het dierenwelzijn van dieren in de vlees- en zuivelindustrie te verbeteren. De organisatie wordt daarbij gesteund door duizenden vrijwilligers in het hele land.

Besteding
Cheryl Brusse is betrokken bij de organisatie van de collecte in Winterswijk. Ze vertelt: "De collecte is een hele belangrijke bron van inkomsten voor de Dierenbescherming. Hoe meer collectanten op pad gaan, hoe groter de opbrengst voor de hulp aan dieren in nood. Dat bedrag wordt besteed aan het beschermen, redden en opvangen van dieren. Het geld dat de collecte opbrengt, wordt door besteed aan hulp aan mens en dier, opvang van dieren in asiels, dierenambulances en lobbywerk op landelijk, regionaal, lokaal niveau en Europees niveau. Door dierenwelzijn te verankeren in wetten hoopt de dierenbescherming dierenleed bij bijvoorbeeld dierproeven en intensieve veehouderij te voorkomen."

Meer informatie
Collectanten zijn meer dan welkom. Wie belangstelling heeft, kan bellen naar de collectetelefoon: 088-8113000.Aanmelden kan ook via de website www.dierenbescherming.nl/collecte. Voor meer informatie kan gemaild worden naar collecte@dierenbescherming.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant