Oud koning Marcel Swart. Foto: PR
Oud koning Marcel Swart. Foto: PR (Foto: )

Meddo out of the box tijdens Volksfeest

Roy Weernink nieuwe koning

MEDDO - Meddo vierde drie dagen een geweldig Volksfeest. Met een koningspaar wat met een prachtige speech afscheid nam van een mooi koningsjaar en nieuwe koning Roy Weernink die de verplichtingen, de roem, het genot en de sjerp overnam voor het komend jaar.

Vrijdagmorgen bliezen enkele muzikanten van Sint Jan om 8.45 uur reveille. Voor sommigen misschien wat vroeg, maar voor de kinderen die aan de optocht meededen was het laat genoeg. Vol trots lieten ze hun creaties zien aan het publiek langs de route. Ook de volwassenen hadden zich uitgesloofd en ook hun wagens waren het aanzien meer dan waard. Na de optocht werd iedereen door voorzitter Wilfried Boomers ontvangen in de tent op het feestterrein met een kop koffie en krentenbol.

Burgemeester Joris Bengevoord verrichtte de de officiële opening en toonde grote interesse voor de kinderspelen, hoewel hij toch bedankte om schietschijf te worden voor de natte sponzen die de jongste kinderen mochten gooien op een dappere vrijwilliger. De basisschoolkinderen gingen in groepsverband in de pastorietuin de onderlinge strijd aan tijdens de kinderspelen. Bij de tent werden ondertussen oude volksspelen gespeeld door de volwassenen hoewel de voor verkoeling geplaatste zwembadjes ook veel mensen trokken.

De band Plan B wist de feestgangers vanaf 13.00 uur prima te vermaken in de tent en enkelen moesten de tent uitgeveegd worden om 17.00 uur. Na even bij te zijn gekomen van de vrijdagmiddag gingen de deuren van Spiekerman open om 19.30 uur. De zaal liep snel vol en de aanwezigen hebben vanaf 20.00 uur genoten van een voorstelling van cabaret gezelschap Hoe?Zo! uit Vorden. Vanaf het begin hebben ze er met de voorstelling in het dialect er voor gezorgd dat er flink werd gelachen. In de feesttent op het terrein was veel publiek afgekomen op de band 'King Boogie'. Deze band uit de Achterhoek zorgde er met hun brede repertoire voor dat alle bezoekers ruimschoots aan hun trekken kwamen. De band kreeg de stemming er al vroeg in en er werd volop gefeest tot in de late uurtjes. Waarna in de vroege uurtjes de feestgangers moe en voldaan hun bed inrolden.

Aan de rust kwam een abrupt einde toen door muziekvereniging Sint Jan zaterdag al om 7.45 uur reveille werd geblazen. De optocht moest opgesteld worden en in een lange sliert vertrokken wagens en wandelaars naar koning Marcel Swart en koningin Nardie waar ruim 700 feestgangers onder een strak blauwe hemel enorm gastvrij ontvangen werden. De gasten lieten zich de door de Schuttersgilde ter beschikking gestelde appelflappen goed smaken en de door het koningspaar geserveerde koele drankjes werden dankbaar gedronken. Marcel bedankte alle mensen die hen een fantastisch jaar als koningspaar bezorgd hebben. Ook werden de hoofdprijzen van de optocht bekend gemaakt. Het was erg gezellig aan de Geldereschweg waar muziekvereniging Sint Jan en hun slagwerkgroep de stemming uitzonderlijk hoog maakten.

Voorzitter Wilfried Bomers maakte de uitslag van de optochtwagens bekend. Aan de optocht, die muzikaal begeleid werd door muziekvereniging Sint Jan uit Meddo hebben veel wagens meegedaan. Ook hier hebben alle teams wederom erg hun best gedaan om een mooie wagen te bouwen. 1ste prijs kleine wagens: De koning en de Koningin, groep 4; 1ste prijs Loopgroep/grote wagens: Je hebt meer pret met een lopend buffet, van Liefzijn 2.0. Publieksprijs: Volksfeest Maffia, groep DK.

De vaandelzwaaiers brachten in de pastorietuin een ode aan het koningspaar en daarna vertrok de optocht richting het schietterrein. Willem Hoog Antink schoot al heel snel de vogel bij het jeugdkoningsschieten eraf en mag zich komend jaar Jeugdkoning van Meddo noemen. Michelle Pampiermole knuppelde de vogel bij de dames eraf en is kan daardoor de titel van vogelgooi-koningin komend jaar voeren. Bij het grote vogelschieten waren er 105 kandidaten. En toen Roy Weernink even naar voren liep om het 150ste schot te lossen, verwachtte hij absoluut niet dat dat het winnende schot zou zijn. Maar de vogel viel, en Roy mag zich koning noemen. Samen met zijn Marije nam hij trots de felicitaties in ontvangst.

De band Schools Out bediende het uitzinnige publiek op hun wenken met mooie nummers. Zaterdagavond stond de band Kraakthelder weer op het podium in de feesttent. Aangezien zij er 2018 al voor gezorgd hadden dat de hele tent op zijn kop werd gezet waren de verwachtingen hoog. Ze hebben de reputatie van afgelopen jaar zeker hoog gehouden want al na enkele nummers kregen ze de hele zaal aan het dansen en zingen en dat heeft iedereen volgehouden tot aan het eind van het feest.
Zondagmiddag werd er vanaf half 2 levend voetbal gespeeld. Het ging er zeer fanatiek aan toe en scheidsrechter Joop Klanderman had zijn handen eraan vol. Uiteindelijk kwamen de jongste spelertjes van het team De Worstenbroodjes als winnaars uit de bus. Aansluitend barstte de Voute Party los onder leiding van DJ Bachie. Jong en oud hiphopte, breakdance-te en lieten alle mogelijke moves zien. Meddo ging out of the box!!
Meddo kan terug kijken op een geweldig feest door de geweldige inzet van het volksfeest-bestuur bestaande uit Wilfried Bomers, Niek Mazeland, Roy te Brake, Wilbert Oonk, Matthijs Kondring, Mariska Kroezen, Adelinde Bouwman, Guus Lammers, Ramon Huiskamp en Mariet Kersten.

Uitslag van het koningsschieten: Koning 2019 Roy Weernink, Jeugdkoning 2019 Willem Hoog Antink, Vogelgooikoningin 2019: Michelle Pampiermole
Optocht: 1ste prijs kleine wagens:De koning en de Koningin, groep 4; 1ste prijs Loopgroep/grote wagens: Je hebt meer pret met een lopend buffet, van Liefzijn 2.0, ublieksprijs:Volksfeest Maffia, groep DK

Kinderspelen: Groep 3 en 4:1ste prijs met 26 punten groep wit, 2de prijs met 25 punten groep blauw, 3de prijs met 24 punten groep oranje, 4de prijs met 16 punten groep Rood.
Groep 5/6: 1ste prijs met 41 punten groep goud, 2de prijs met 35 punten groep zwart, 3de prijs met 34 punten groep groen, 4de prijs met 33 punten groep rose.
Groep 7/8 schieten; 1ste prijs met 135 punten groep 4, 2de prijs met 130 punten groep 3, 3de prijs met 129 punten groep 2, 4de prijs met 114 punten groep 5, 5de prijs met 110 punten groep 1.
Volksspelen: Sjoelen: 1ste prijs R. te Winkel, 2de prijs A. ten Barge, 3de prijs R. Tiggeloven, 4de prijs S. Ubbink.
Waterput: 1ste prijs G. Collin, 2de prijs W. Lammers, 3de prijs R. Klein, 4de prijs S. Jansen.
Spiekersloan: 1ste prijs L. te Molder, 2de prijs R. Prinsen, 3de prijs H. Wallerbosch, 4de prijs N. Zieverink.
Knikkerbak: 1ste prijs N. Klanderman, 2de prijs G. Collin, 3de prijs S. Schurink, 4de prijs N. Zieverink.
Spiegelkast: 1ste prijs S. Bemers, 2de prijs A. te Koppele, 3de prijs M. Bleumink.
Mannetjesspel: 1ste prijs S. Bemers, 2de prijs M. Bleumink, 3de prijs R. Tiggeloven, 4de prijs A. Wiggers.
Biertol: 1ste prijs G. Klein Wolterink, 2de prijs F. Tiggeloven, 3de prijs L. Bent.
Spiraal: 1ste prijs S. Jansen, 2de prijs M. Bleumink, 3de prijs E. Klein Wolterink, 4de prijs A. Hoog Antink.
Passepartoutprijs: L. Bent.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden