Foto: Ronald Lubbers
Foto: Ronald Lubbers

Bijzondere foto-expositie bij SKB 'De lucht uit mijn longen'

Algemeen

WINTERSWIJK - In juni hangen zo'n 40 fotowerken van oud-Lichtenvoordenaar Ronald Lubbers (1967) in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Thema van de expositie is 'de lucht uit mijn longen', geïnspireerd op de longproblemen die de maker zelf jarenlang hebben geteisterd.

Ronald is filmer en mediamaker en woont in Giesbeek. Sinds 2011 is hij ook actief als fotograaf en maakt foto's voor particulieren, bedrijven en reclamebureaus. In zijn studio experimenteerde Ronald de laatste vier jaar met vloeistof-fotografie waarvoor hij een speciale techniek ontwikkelde. Inspiratie voor de luchtbellen ontstond nadat de maker zelf jarenlang worstelde met fysieke problemen en meerdere klaplongen. Door de fixatie op zijn lijf en gezondheid zagen de foto's van luchtbellen er ineens niet meer zo willekeurig uit. Tussen de honderden foto's zag Ronald steeds vaker vormen van longen en andere lichaamsdelen. Het idee om er een serie van te maken was geboren.

In 2019 gaat Ronald verschillende grote exposities inrichten in ziekenhuizen in het oosten van het land. In Winterswijk is de expositie in juni te zien in poligang 2B en poligang 8 in het streekziekenhuis Koningin Beatrix.

www.ronaldlubbers.nl

Ronald Lubbers. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant