Gevlekte orchis. Foto: Michel Hol
Gevlekte orchis. Foto: Michel Hol Foto: MDC HOL

Genieten van voorjaarsbloeiers in het Meddose veen

Algemeen

MEDDO - Natuurliefhebbers kunnen op zondag 16 juni van 9.30 tot 11.30 uur hun hart ophalen tijdens een wandeling door het Meddose veen (en een klein stukje Korenburgerveen). Tijdens deze wandeling geniet men van de rust in het veen en de kleurrijke orchideeën die de boswachter weet te staan. Kosten 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Tickets zijn alleen van tevoren te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Kleurenpracht
Samen met de boswachter ontdekken deelnemes de kleurenpracht van het Meddose veen en een klein stukje Korenburgerveen. Men krijgt de kans om prachtig orchideeën te bekijken op een plekje die normaal niet toegankelijk is voor publiek. De gevlekte orchis bloeit bij de juiste omstandigheden uitbundig rond deze tijd. De gids laat zien hoe dit juweeltje aan zijn naam komt.
Vervolgens wandelt men verder door het fraaie Meddose veen. In deze tijd van het jaar siert het veenpluis met zijn witte pluizen het veen. Je moet wel goed ter been zijn op het smalle planken pad. Onderweg kunnen liefhebbers een uitkijktorentje beklimmen. Wie weet zie je vanaf daar een roofvogel jagen boven het veen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant