Klachten rondom de voormalige supermarkt Kloetenseweg blijven

Algemeen

Nog geen duidelijkheid over plannen voor het pand

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Op maandag 6 mei organiseerde de VVD opnieuw een wijkavond in Winterswijk Oost. In een goed gevulde zaal in de Molukse kerk bleek dat de bewoners, die dicht in de buurt van de voormalige supermarkt wonen, nog steeds overlast ervaren van hangjongeren. Ze zijn er van overtuigd dat er drugs wordt verhandeld, maar de politie die regelmatig een kijkje komt nemen heeft niemand op heterdaad kunnen betrappen. Bewoners ervaren elke dag overlast, maar omdat ze het gevoel hebben dat er niets mee wordt gedaan, zeggen ze dat melden aan de politie geen zin heeft. "Meer klagen helpt niet."

Gemeente en bewoners beoordelen situatie geheel anders
De bewoners vinden wel dat door de verplaatsing van de glasbakken, de aanpak van het groen en betere verlichting er iets verbeterd was. Toch blijven de hangjongeren komen. De bewoners vinden dat de politie zichtbaarder aanwezig moet zijn. Janet Poels van de VVD vroeg de bewoners de klachten toch te blijven melden. "Er is wel het een en ander gedaan, maar blijkbaar is het onvoldoende." De aanwezigen betreurden dat de wijkagent en betrokken ambtenaren van de gemeente niet aanwezig waren. "Misschien moeten we ze volgende keer wel uitnodigen. Het is beter om te praten met de mensen die het aangaat, dan over ze te praten." Intussen blijft het beeld bestaan dat politie en de gemeente de indruk hebben dat er weinig aan de hand is rondom de oude supermarkt en dat de direct omwonenden een totaal andere indruk hebben.

Voor de zomer duidelijkheid over plannen voor voormalige supermarkt
Na de vorige avond heeft de VVD samen met een afvaardiging van de bewoners een notitie aangeboden aan burgemeester en wethouders. Daarna zijn de bewoners in verschillende werkgroepen bezig geweest om de problemen van hun beurt verder te bespreken en er oplossingen voor te bedenken. Wel aanwezig was de ambtenaar verkeerszaken van de gemeente. Zij toonde zich bereid om met de bewoners rond te gaan in de buurt om alle verkeersproblemen te bespreken. Over de plannen met de voormalige supermarkt was nog niet veel te melden. Poels las een mailbericht van wethouder Wim Aalderink voor, waarin deze aangeeft in goed overleg te zijn met de eigenaren van het pand en dat er diverse mogelijkheden waren besproken. Kennelijk nog niet de juiste. Inmiddels zijn de laatste mogelijkheden voorgelegd. Rond de zomer moet daar duidelijkheid over zijn. Daarna wordt er een beslissing genomen over verbouw, nieuwbouw of sloop. De Molukse gemeenschap heeft in ieder geval plannen voor een woonzorgvoorziening voor oudere mensen, waarover met diverse partijen al positieve gesprekken zijn gevoerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant