Wil Nijhof, Marianne Kortschot en Kimberly Kortschot met hun paarse SamenLoop voor Hoop armbanden. Foto: Verona Westera
Wil Nijhof, Marianne Kortschot en Kimberly Kortschot met hun paarse SamenLoop voor Hoop armbanden. Foto: Verona Westera

Jesse brengt familie op de been voor SamenLoop voor Hoop

Algemeen

WINTERSWIJK - Onafhankelijk van elk hadden Marianne Kortschot en Wil Nijhof zich aangemeld voor deelname aan de SamenLoop voor Hoop, op 6/7 juli op de atletiekbaan van Archeus. Ook Kimberly, de dochter van Marianne had hetzelfde plan. Allemaal hadden ze dezelfde reden om deze 24-uurs wandelestafette te gaan lopen: geld ophalen voor onderzoek naar kanker. De tocht staat symbool voor de strijd tegen kanker en de opbrengst is bedoeld voor KWF Kankerbestrijding. Wil en Marianne zijn beiden oma van Jesse. Het jongetje is net één jaar en werd in januari geopereerd aan een zeldzame vorm van kanker in zijn hoofd. Op dit moment gaat het met Jesse goed en heeft de familie vertrouwen in de toekomst.

De oma's en tante Kimberly hebben zich ingeschreven voor de estafettewandeling en inmiddels zo'n twaalf lopers bij elkaar weten te brengen. Het gaat voornamelijk om familieleden en een aantal vrienden. "Wij lopen voor Jesse en alle andere kinderen en volwassenen waarvoor nog zoveel geld nodig is", aldus Marianne. Teamcaptain Kimberly is het daar mee eens. "Het is erg confronterend om in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie op bezoek te komen en te zien hoeveel kinderen zo ernstig ziek zijn. Het zijn nog zulke kleine hummeltjes. Daar moet geld voor komen", vindt Kimberly. "Maar we lopen niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad", voegt Wil toe.

De teamnaam is Formule 1. "Jesse is de grootste, kleinste fan van Max Verstappen", lacht oma Marianne. "Het laatste wat hij zei voor de operatie en het eerst na zijn operatie was jjjjeeeeeng!!! Het geluid van de auto van Max", aldus oma Wil. Hij is er helemaal gek op en zit met zijn vader, ooms en opa voor de televisie om de races te volgen. "De teamnaam kon dus niet anders dan Formule 1 zijn", concludeert Kimberly.

De zwager van Marianne heeft het management van Verstappen aangeschreven, maar Max kon helaas niet langskomen.Wel kreeg Jesse een gesigneerde pet van de coureur waarmee hij de koning te rijk was. Voor de SamenLoop voor Hoop stelt de fanclub diverse artikelen beschikbaar. Marianne: "Het is nog even afwachten wat het precies allemaal is, maar wie van Formule 1 houdt, moet onze kraam bezoeken op 6/7 juli."

"Jesse onderging het behandeltraject met een glimlach", vertelt Wil. "Het is zo'n bijzonder jongetje. En wellicht zeggen alle oma's dat over hun kleinkind, maar zijn lach hield de hele familie op de been", vertelt Marianne. "Maar ook voor zijn ouders kan ik alleen maar respect opbrengen. Hoe zij alles ondergaan...respect, want dat is loodzwaar."
De rest van de familie kon alleen maar helpen bij praktische zaken. "Wij hebben om beurten gekookt. Je voelt je zo machteloos. Je probeert er te zijn, maar kan eigenlijk niet meer doen dan thuis de zaken op orde houden en zorgen voor eten", voegt Wil toe.

De familie hoopt dat de SamenLoop voor Hoop voor hen een afsluiting van een zware periode is. "Ik denk dat we zware momenten zullen hebben tijdens de Loop", denkt Kimberly "Maar we kunnen het wel samen doen met ons team en dat is mooi." En de pakken zakdoeken, die nemen ze zeker mee. Jesse en zijn ouders zijn eregast tijdens de SamenLoop voor Hoop.

De geldteller staat voor het team al boven de 2200 euro. Dat zijn voornamelijk giften van lieve en warme vrienden, bekenden en collega's. Kimberly heeft een link naar de site van de SamenLoop via diverse app-groepen gedeeld en zo bekenden op de hoogte gebracht. Naast de spullen van de fanclub van Verstappen heeft team Formule 1 nog een tweede kraam op het terrein van Archeus. "We verkopen lekkere dingen om te eten, maar we hebben ook handdoekjes geregeld die geborduurd worden via familie die bij K.H.K. werkt", weet de teamcaptain.

"Tante Ilona werkt bij D-Reizen en heeft kunnen regelen dat het reisbureau diverse prijzen beschikbaar stelt voor de SamenLoop", voegt Wil toe aan de lijst van actiepunten. Ook is er iemand in de kraam van de familie om kinderen te schminken. "Dus iedereen moet onze kramen bezoeken", besluit Marianne.


www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant