Klompen maken: ook houtbewerking. Foto: PR
Klompen maken: ook houtbewerking. Foto: PR (Foto: )

Boerengoed houdt hout- en ambachtendag

WINTERSWIJK - In en rondom het gebouw Wilhelmina in Winterswijk-Kotten vindt op zondag 26 mei een grote Hout- en Ambachtendag plaats. Het accent ligt op het demonstreren van de mogelijkheden met hout in al zijn facetten. De dag begint om 11.00 uur en het einde is tegen 17.00 uur. De entree bedraagt 7 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Parkeren is vrij.

De Stichting Boerengoed Achterhoek organiseert dit evenement. De stichting is in 1998 opgericht met als doelstelling het verzamelen, conserveren en herstellen van cultuurhistorische zaken op het gebied van landbouw. Daarnaast het organiseren van evenementen die voor publiek toegankelijk zijn.

Demonstraties
De markt van 26 mei is specifiek gericht op alles wat je met hout kunt doen. Er zijn de hele dag door demonstraties en degenen die een kraampje bestellen, worden ook geacht met houten voorwerpen te komen of een aan hout gerelateerde ambacht te tonen. Er zijn onder meer een klompenmaker, een stoelenmatter, een rietdekker en een bezembinder. Er worden ook houten fototoestellen getoond en sculpturen gemaakt. Naast midwinterhoornblazers zijn er ook didgeridoo-bouwers.
Tevens komt er een mobiele zagerij, die ter plekke bomen tot planken kan zagen. Diverse bosbouwers geven demonstraties in het versnipperen, uitrijden en kloven van hout. Het laden van boomstammen met paardenkracht is eveneens uniek.

Houten fototoestellen te bewonderen

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding boomklimmen, nestkastjes timmeren en schilderen, houten puzzels maken en zelfs kuikentjes aaien.

Kokvrouwleu
Voor de inwendige mens zijn de Kokvrouwleu van Boerengoed in de weer met onder andere pannenkoeken en diverse broodjes. Voor koffie, thee of een ander drankje is er een bar. Het evenement wordt gehouden in en rondom het Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1 in Winterswijk-Kotten.

Meer informatie is te verkrijgen bij secretaris Henk Beskers 0543-563842 of henk45@solcon.nl. Boerengoed is ook te vinden op Facebook.

Meer berichten